GRĂDINIŢĂ MODERNĂ ŞI COMPLET RENOVATĂ

0

Fiind una din sutele de localităţi, care a beneficiat de grantul oferit de Guvernul României, am dorit să vedem la faţa locului cum sunt valorificate aceste mijloace financiare. La Grădiniţa nr.2 din s.Abaclia lucrările de izolare termică şi de reparaţie capitală sunt în toi. La ele sunt implicaţi 11 constructori. Acest lucru a fost posibil după ce în toamna anului trecut, grădiniţa a  cîştigat un proiect în valoare de 600 de mii de lei, finanţat de Fondul de Investiţii  Sociale din Moldova. 

Victor NICULIŢA, primarul s. Abaclia

Pentru confortul şi protecţia construcţiei, izolarea termică se efectuează prin tehnologii adecvate.

Alexandru, constructor

Dacă pînă acum vîntul sulfa prin crăpăturile geamurilor, de acum înainte copii şi educatorii se vor bucura de condiţii adecvate, cu un bloc sanitar dotat şi cu un mobilier confortabil.  Şi părinţii sunt mulţumiţi că micuţii lor se vor afla în condiţii mai bune.

Angela GANDRABUR, părinte

Pe 1 august, cei 170 de copii se vor reîntoarce la o grădiniţa  modernă şi complet renovată. Directoarea instituţiei este foarte entuziasmată de proiect.

Nina MOCANU, directoarea Grădiniţei nr.2 ,,Mărţişor”, s. Abaclia

În prezent sunt în proces de reparare şi renovare 780 de instituții preşcolare din 32 de raioane. Circa 90% din investiții vor fi finalizate în anul curent, iar lucrările sunt monitorizate cu strictețe de către FISM.

26.06.2015
Categorie: 
0
comments powered by HyperComments