LA IORDANOVCA A FOST IMPLEMENTAT PROIECTUL ,,ENERGIE ŞI BIOMASĂ”

0

Ca urmare a implementării proiectului de eficientizare a clădirii gimnaziului şi grădiniţei din s.Iordanovca, autorităţile locale au instalat  în aceste instituţii cazane pe bază de biomasă pentru a face economii substanţiale, cît şi pentru a avea asigurată securitatea energetică. Lucrările ce ţin de construcţia  şi echipamentul cazangeriei au fost îndeplinite în cadrul proiectului  ,,Energie şi biomasă”.

Eugen PELIVAN, consultant al proiectului ,,Energie şi biomasă” arhivă

Contribuţia comunităţii locale în acest proiect a constituit 5%. În 2013,  primăria s. Iordanovca a  depus o cerere de participare la proiect, în speranţa că folosirea surselor alternative de energie va reduce semnificativ costurile de întreţinere a  instituţiei, care avea riscul de a fi închisă.

Tamara GARBUZ, directoarea gimnaziului din s. Iordanovca arhivă

Anatolie MEREANU, primarul s. Iordanovca arhivă

Cadrele didactice din localitate  susţin că utilizarea biomasei i-a ajutat să facă economii substanţiale, iar primarul a remarcat că în acest răstimp - de un an şi jumătate, încălzirea cu biomasă a adus numeroase avantaje.

 La sfîrşitul anului trecut au demarat lucrările de schimbare a ferestrelor şi uşilor exterioare, iar  în luna mai a fost finalizată izolarea termică a clădirii.

Anatolie MEREANU, primarul s. Iordanovca

Astăzi,  aproape 110 copii frecventează instituţia. De asemenea aici muncesc 135 de pedagogi. 

22.07.2015
Categorie: 
0
comments powered by HyperComments