PRODUCĂTORII DE STRUGURI VOR BENEFICIA DE SPRIJIN FINANCIAR

0

Agenția Națională de Dezvoltare Rurală ACSA a organizat  un seminar în incinta sălii de ședințe a Consiliului Raional. Obiectivul acestuia a fost de a-i instrui pe potenţialii solicitanți și a demara procesul de recepționare și administrare a cererilor pentru acordarea de sprijin financiar producătorilor de struguri.

Nicolai CHENDIGHILEAN, președintele r. Basarabeasca

-Banca Mondială a acordat 12 mil. de dolari  pentru cei care care și-au vîndut strugurii pentru procesare.  Asta în legătură cu embargoul rusesc.

Au fost prezentate detaliile procesului, cum ar fi  criteriile de eligibilitate, rolul comisiilor speciale ale primăriilor  în examinarea  cererilor depuse de agricultori și cel al Comisiei Centrale care va asigura examinarea dosarelor și va aproba finanțarea  acestora.

Mihail MARTÎNOV, coordonator de proiect ACSA

Deși au suferit pierderi, producătorii de struguri speră ca acest suport îi va ajuta să relanseze acest sector agricol.

Valentin  a FÎȘCOTA, producător agricol, s. Abacalia

Gherghe MALAI, șef al Direcției  raionale agricultură, r. Basarabeasca

- Îi va ajuta mult pentru că dacă  să ne referim la prețul cu care au vîndut strugurii la fabrică  - cu  2 lei sau 2 lei și 30 de bani iar astăzi  Guvernul  propune  1 leu și 50 de bani, ceea ce  constituie mai mult de 50%. Este un plus și sperăm ca astfel de măsuri vor fi luate și pe viitor.

Compensațiile vor fi acordate prin intermediul Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, până la ziua curentă, a oferit din bugetul de stat suport financiar horticultorilor, în valoare de 2,7 mln. de dolari. Această sumă va fi compensată statului din cadrul creditului acordat de 12 mln. de dolari.

03.08.2015
Categorie: 
0
comments powered by HyperComments