REGIMUL LIBERALIZAT DE VIZE

0

Liberalizarea regimului de vize permite călătorii pentru o perioadă de pînă la 90 de zile în decurs de 180 de zile. În această perioadă pot fi efectuate mai multe deplasări. Aceasta reduce birocraţia existentă şi costurile de călătorie.

Irina BORŞ, locuitoare, or. Chişinău

Alexei BLAJA, locuitor, or. Chişinău

Pentru a călători în regim liberalizat de vize este necesar doar un pașaport biometric, valabil cel puțin 6 luni de la data reîntoarcerii în țară. Aceste pașapoarte pot fi obținute la orice oficiu teritorial al Întreprinderii de Stat "Registru" sau la orice Ambasadă sau Consulat al Republicii Moldova de peste hotare.

 Eugeniu URSU, şef departament ÎS,,Registru”

Regimul liberalizat de vize nu oferă dreptul la muncă, studii, reîntregirea familiei sau alte scopuri,  însă - oferă oportunitatea de a vizita alte ţări.

Alexei BLAJA, locuitor, or. Chişinău

Există și impedimente în obținerea pașapoartelor de tip biometric.

Eugeniu URSU, şef departament ÎS,,Registru”

Numărul solicitanţilor pentru a obține pașapoarte biometrice este mare.  Doar în stînga Nistrului sunt 77 de mii de posesori. Aceste pașapoarte sunt  bine securizate. Cei care dețin pașapoarte biometrice albastre sau bordo dispun de aceleași facilități în cadrul regimului liberalizat de vize, care a fost aprobat pe 28 aprilie 2014.

25.06.2015
Categorie: 
0
comments powered by HyperComments