În perioada pandemiei s-a micșorat numărul infracțiunilor în Basarabeasca

În raionul Basarabeasca s-a remarcat o scădere considerabilă a numărului de infracțiuni în primele șase luni ale anului curent, în comparație cu anul 2019. Acest lucru a fost posibil din cauza perioadei de pandemie.

Nicolai Levandovski, procuror-șef în orașul Basarabeasca

În prima jumătate a anului 2020, noi avem pornite 77 de cauze penale, iar în perioada analogică a anului 2019 noi am avut 99 de cauze penale pornite. Avem o descreștere în comiterea infracțiunilor. Acest fapt este datorat situației din țară, legată de pandemie și carantină, din aceste motive a fost micșorat și numărul infracțiunilor.

Totuși, majoritatea infracțiunilor se încadrează în categoria de furturi, iar două dintre ele fiind comise chiar de tineri care încă nu au atins vârsta de 18 ani.

”Сele mai multe infracțiuni, adică aproximativ 40% din totalul lor, au fost comise anume pe articolul 186: furt din avutul proprietarului. Iar 4 dintre infractiunile din prima jumătate de an, au fost comise de minori: huliganism, vătămări corporale medii și două cazuri de furt.” spune procurorul-șef.

Nicolai Levandovski mai spune că de la începutul anului și până acum, În Basarabeasca, avem 29 de sentințe, cu diferite pedepse, legate și de privațiune de libertate reală, și condiționată, și muncă folosul comunității, inclusiv și amendă.

Autor: Eleonora Țaran

Ar putea să vă placă și