Află care sunt cei 7 câștigători ai concursului de meme-uri cu tematică ecologică

13 tineri din raionul Basarabeasca au acceptat provocarea și au participat la concursul de meme-uri cu tematică ecologică din cadrul proiectului „Little Seeds of Future”, scopul căruia a fost sensibilizarea opiniei publice în ceea ce privește impactul acțiunilor noastre asupra mediului înconjurător.

Participanților li s-a propus să expedieze prin e-mail câte un meme, cu ajutorul căruia să abordeze, într-un mod creativ, diverse probleme legate de mediu. Varietatea temelor alese de către tineri a demonstrat, încă o dată, că aceștia sunt bine informați și că își doresc să crească nivelul de conștientizare a pericolului cauzat de schimbările climatice.

Juriul, constituit din 6 persoane, pentru a fi cât mai obiectiv, nu a știut numele participanților și​ a apreciat lucrările doar în funcție de următoarele criterii:

  1. Înțelegerea și valorificarea temei: măsura în care participantul/participanta a făcut ceea ce trebuia sub aspectul validității și relevanței abordării temei produsului – 10 puncte
  2. Actualitatea și relevanța mesajului – 10 puncte
  3. Legătura de sens a textului cu imaginea: 10 puncte
  4. Creativitatea: gradul de noutate pe care îl aduce produsul în abordarea tematicii, măsura în care participantul/ participanta optează pentru o strategie originală, inedită. – 15 puncte
  5. Acuratețea cu care a fost realizat produsul (corectitudine, aranjare în pagină etc.) – 5 puncte.

 

​ ​ Așadar, câștigătorii concursului​ sunt:

Gurin Nicolae —​ 279 puncte

Secrieru Andrei —​ 277 puncte

Gurin Sorina —​ 272 puncte

Topală Ana —​ 271 puncte

Carapirea Mariana —​ 268 puncte

Gurin Gabriela​ și Raileanu Mihaela —​ 264 puncte.

Cei 7 tineri au fost premiați cu câte un set de produse eco-friendly: o sticlă reutilizabilă, un săculeț din bumbac și un joc de echipă.

În cele ce urmează, lucrările tuturor participanților/participantelor la concurs, precum și informațiile despre componența juriului vor fi publicate pe paginile Consiliului de Tineret Abaclia.

Proiectul a fost implementat cu susținerea CapaMol și EcoVisio.

(Coordonatoare: Carapirea Virineia.)

Ar putea să vă placă și