Agenția de Servicii Publice declară nul buletinul de identitate al lui Ilan Șor

Actele de identitate ale deputatului Partidului „Șor” Ilan Șor au fost declarat nule. Informația a fost confirmată de Agenția de Servicii Publice (ASP) pe 9 noiembrie, care afirmă că decizia a fost luată în urma unor verificări efectuate la sesizarea Procuraturii Anticorupție.

În consecință, ASP a constatat că atât buletinul de identitate emis în 2012, cât și pașaportul emis în 2010 au fost perfectate și eliberate cu încălcarea legislației fiind întocmite în lipsa acestuia.

„S-a stabilit că imaginea facială, datele personale și semnătura olografă a lui Ilan Șor au fost utilizate din resursele informaționale ale Registrului de stat al populației în baza unui act perfectat in 2009, iar actele de identitate au fost înmânate unor persoane terțe, contrar prevederilor din Legea 273/1994 privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte”, explică ASP.

Drept urmare, actele de identitate menționate, perfectate și eliberate în lipsa solicitantului Ilan Șor, devin nule în baza unui ordin semnat de directorul ASP pe 9 noiembrie 2021.

Sursa: newsmaker.md 

Ar putea să vă placă și