Apa și canalizarea. Starea acestor servicii în satul Iordanovca

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Consiliului Raional, în raionul Basarabeasca circa 80% din gospodării sunt conectate la sistemul centralizat de alimentare cu apă, dar în sate această cifră este de circa 63%. Situația cu sistemul de canalizare este mult mai gravă: nu mai mult de 10% dintre gospodării sunt conectate la sistemul centralizat de canalizare, în principal în clădirile cu mai multe apartamente. Locuitorii din sectorul privat folosesc latrine cu gropi sau pur și simplu varsă apele uzate în stradă. Rețelele existente de alimentare cu apă și de canalizare sunt grav deteriorate, ceea ce cauzează frecvente avarii. De asemenea, instalațiile de tratare a apelor uzate sunt într-o stare proastă de întreținere. Toate acestea cauzează daune grave mediului înconjurător și sănătății omului.

Starea serviciilor de apă și canalizare în satele din raionul nostru este la fel, destul de diversă, în satul Iordanovca, despre apă și canalizare ne informează d-ul primar Anatol Mereanu:

Anatol Mereanu primar s. Iordanovca:

” În satul nostru avem sistem de alimentare cu apă centralizat, apeductul s-a construit cu banii alocați din Fondul Ecologic Național, în anul 2010, la cererea primăriei. Apeductul este gestionat de către primăria Iordanovca. Țevile sunt într-o stare bună și avem mai mult de 80% din populație conectați la apeduct. Tariful la apă este de 8 lei pe metru cub. În privința canalizării suntem în faza finală a proiectului, pe ultima sută de metri și mai construim de asemenea și stație de epurare.”

Alte articole la această temă:

Apa și canalizarea. Starea acestor servicii în satele raionului Basarabeasca

Ar putea să vă placă și