Ce este catfishing?

Catfishing este actul de a înșela o altă persoană on-line cu un cont fals, identitate, fotografii, precum și alte detalii despre viața lor. Acesta este cel mai frecvent găsite pe site-urile de rețele sociale. Din cauza popularității pe scară largă a termenului, catfishing a devenit, de asemenea, sinonim cu simple acte de declarații false sau înșelăciune.

Catfishing nu trebuie neapărat să fie romantic, fie. Există mai multe exemple de a fi catfished de potențiali prieteni sau parteneri de afaceri. Capetele înșelătorie atunci când descoperă persoană proporŃie de înșelăciune somnul lui, de obicei la a fi determinat de către alte persoane din viața lor, cum ar fi prietenii și familia, pentru a investiga în continuare.

În cele din urmă, catfishing este folosit uneori pentru totdeauna. Există cazuri de persoane, inclusiv de aplicare a legii, folosind conturi de somn pentru a prinde criminali sau prădătorii în actul.
Există întotdeauna două persoane în relații care implică catfishing: a „somnul“ care minte cu privire la numele lor, vârsta, sexul, identitatea, aspectul, și diverse detalii personale, iar „catfished“ persoana care crede toate aceste lucruri și formează o relație construită în întregime pe minciuni. De obicei, somnul va configura conturile de social media care pretind a fi altcineva, fie prin crearea unei identități false sau prin utilizarea de informații altei persoane. Ei vor colecta diverse fotografii pentru afișare, așternut profilul lor cu detalii false, și ambarcațiunile de povești diferite despre ei înșiși.

Catfishingul – este o nouă tendință periculoasă de întâlniri online, posibilă in rețelele sociale. Aceasta este o metodă de înșelăciune în care o persoană de pe Internet se preface a fi o altă persoană folosind fotografiile altora.
Catfishing este un termen folosit pe internet, si orice poate deveni un motiv de exemplu : răzbunare, curiozitate, plictiseală ,beneficiu financiar. Iar majoritatea din ei se distrează în acest fel:
Comunicarea cu străini online vine întotdeauna cu unele riscuri, dar mulți oameni au reușit să se întâlnească online și și-au găsit dragostea. Cu toate acestea, poate fi adesea dificil să determinați dacă sunteți într-adevăr într-o relație online promițătoare sau dacă ați întâlnit persoana potrivită care se masca cu intenția de a profita de tine.

Pentru a nu fi dezamăgi și a nu vă provoca vătămări morale, trebuie să urmați reguli simple:
• verificați realitatea imaginilor din profil folosind sistemul Yandex;
• nu indicați pe site-urile de întâlniri link-uri către pagini personale din rețelele sociale;
• nu întindeți comunicarea virtuală;

Ar putea să vă placă și