Deputat socialist: „Criza cu gazele a fost provocată intenționat, e aceeași schemă ca la jaful bancar”

UPDATE 15:02 // La Parlament s-a încheiat runda de întrebări-răspunsuri, iar deputații au trecut la luări de cuvânt. Primul a ieșit socialistul Petru Burduja, care a spus că criza energetică a fost provocată intenționat. „Țara se află în pragul unui nou furt al miliardului, este aceeași metodă. În 2014 a fost provocată o criză artificială la 3 bănci, după care au fost scurși bani din sistemul bancar. Acum au provocat special criza cu gazele, au provocat special criza cu Gazpromul ca să fure banii publici. Este o nouă schemă clară de furt”, a spus Burduja, declarațiile sale stârnind huiduieli și râsete în sala Parlamentului.

UPDATE 14:45 // Alegerile pentru funcția de primar, care urmează să se desfășoare în mai multe localități pe 21 noiembrie, nu vor fi afectate de starea de urgență. Un amendament care prevede acest lucru a fost votat în Parlament, fiind susținut de majoritatea deputaților.

UPDATE 14:08 // Deputatul socialist Grigore Novac a ironizat pe seama deputaților PAS, care la un moment dat au aplaudat-o pe premierul Natalia Gavrilița. „Văd că bateți din palme. Atunci când o să vă înghețe mâinile de frig o să vă prindă bine”, li s-a adresat Novac deputaților PAS.

UPDATE 13:50 // Premierul Natalia Gavrilița, aflată în fața deputaților pentru a cere Parlamentului declararea stării de urgență, a fost luată la întrebări de deputații din opoziția parlamentară.

Sursa: journal.md 

Ar putea să vă placă și