Locurile I la un concurs republican de istorie și memorie au luat doi elevi din cadrul LT ”Matei Basarab”

Advahov Dan și Mațcu Dorin, elevii LT „Matei Basarab” din Basarabeasca au obținut Diplome de gradul I la Concursul „Monumente din localitatea natală: Istorie și memorie”, ediția a II-a.

Tatiana Mîță cadrul didactic îndrumător IPLT „Matei Basarab” or. Basarabeasca

Nu m-am așteptat că ambii elevi din liceul nostru vor obține un astfel de grad înalt de apreciere a muncii lor. Desigur eu ca profesor î-mi rămâne să fiu doar fericită

Potrivit profesoarei  îndrumător de Educație pentru societate Tatiana Mîță elevii au ales de cercetat și au prezentat un monument de istorie și cultură din localitatea natală.

Tatiana Mîță cadrul didactic îndrumător IPLT „Matei Basarab” or. Basarabeasca

”Dan Advahov a cercetat  foarte multe materiale din arhivă despre istoria liceului nostru. Am văzut cum a evoluat această instituție pe parcursul anilor ( din 1960 până în present). Ce statut a avut, când a obținut denumirea de”Matei Basarab?” și multe alte date interesante. Elevilor le-a plăcut să facă acest studiu profund privind istoria acestor edificii.”

Mațcu Dorin a elaborat un material despre un savant de talie Republicană și despre muzeul Ion Filimon Secrieru. Acesta fiind băștinaș din s. Abaclia raionul Basarabeasca.

Dorin Mațcu elevul cl. XII-cea IPLT „Matei Basarab” or. Basarabeasca

”M-am pregătit din greu, am căutat foarte multe informații chiar dacă unele din ele nu erau pe internet. Am căutat prin biblioteci locale, prin arhive și până la urmă mi-a reușit să le postez pe sait”

 

Înmânarea Diplomelor și Certificatelor participanților și profesorilor-îndrumători a avut loc în „Clasa Viitorului” din UPS „Ion Creangă”. La concurs au participat elevii din clasele a IX-a – a XII-a din mai multe raioane și localității din țară.

Autor: Tatiana Casîm

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: Telegram, YouTube, Facebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

 

Ar putea să vă placă și