Maia Sandu a îndemnat șefii de state prezenți la Summitul pentru Democrație să-și consolideze eforturile în combaterea corupției

De Ziua internațională a luptei împotriva corupției, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat ieri la Summitul pentru Democrație, unde a vorbit despre provocările cu care se confruntă Moldova și despre eforturile de a preveni și combate corupția. Șefa statului a menționat că fenomenul corupției a împiedicat țara noastră să-și consolideze procesele democratice, să se dezvolte și să asigure bunăstare pentru cetățeni, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

În discursul rostit în cadrul panelului „Prevenirea și combaterea corupției”, Președinta Maia Sandu a îndemnat șefii de state și de guverne prezenți la Summit la consolidarea eforturilor pentru a combate fluxurile financiare ilicite, pentru a sancționa fugarii corupți și a recupera activele pe care le-au furat aceștia de la cetățeni. „Suntem hotărâți să curățăm Moldova de corupție, însă nu o putem face de unii singuri. Trebuie să acționăm împreună”, a declarat șefa statului.

Summitul pentru Democrație este organizat în format virtual la inițiativa Președintelui Statelor Unite, Joe Biden. Șefi de state și guverne discută despre provocările globale ce stau în fața cetățenilor, indiferent dacă sunt dintr-o țară mare sau mică, bogată sau mai săracă. În mesajul video adresat participanților la Summit, Președinta Maia Sandu s-a referit la fragilitatea democrației și la soluțiile necesare pentru consolidarea ei: investiția în oameni, eliminarea corupției și solidaritatea globală, esențiale pentru apărarea valorilor guvernării pentru cetățeni și restabilirea încrederii în stat.

Sursa: moldpress.md 

Foto: Președinție

 

Ar putea să vă placă și