Oligarhul fugar, Vlad Plahtoniuc, pus sub învinuire în dosarul Metalferos

Fostul lider al Partidului Democrat și coordonator al coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, a fost pus, vineri, de procurori sub învinuire în dosarul Metalferos pentru trei capete de acuzare, iar dosarul acestuia a fost trimis în instanță.

Mandatul de arest emis pe numele lui Plahotniuc ar urma să fie examinat săptămâna viitoare. Pe numele lui Plahotniuc, care este dat în urmărire internațională din 2019, procurorii au mai deschis și alte dosare pentru escrocherie, spălare de bani și crimă organizată. Totuși, Plahotniuc nu figurează pe liste persoanelor căutate de Interpol.

RISE Moldova a scris recent, după analizarea unor documente din #PandoraPapers despre o asociere a unui offshore din Insulele Virgine Britanice cu Metalferos, companie controlată de stat și legături cu Uzina Metalurgică din Râbnița, iar în spatele schemei stătea, potrivit RISE Moldova, un personaj-cheie din anturajul lui Plahotniuc.

Aceștia au mai scris și despre legăturile lui Plahotniuc cu companii care au făcut zeci de milioane de dolari pe spatele Metalferos, urmare a unei scurgeri de informații din ancheta procuraturii pe acest caz. Potrivit anchetatorilor, statul ar fi fost prejudiciat cu 1,2 miliarde de lei prin intermediul întreprinderii.

Sursa: anticoruptie.md 

Ar putea să vă placă și