Primarul orașului Basarabeasca se numără printre cei, care au fost amendați de inspectorii ANI

În perioada 24 – 28 mai, inspectorii de integritate au aplicat amenzi în sumă de 12 000 de lei. Sub lupa celor de la ANI au ajuns mai mulți funcționari, printre care și primarul orașului Basarabeasca Valentin Cimpoeș. Acesta având încălcări pe regimul juridic al conflictelor de interese.

„Pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii de integritate au încheiat 4 proceduri de control în care au stabilit încălcări pe regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, au fost constatate patru conflicte de interese pe numele unui specialist în reglementarea proprietății funciare din cadrul unei primării din suburbia Chișinăului, unui director de Gimnaziu din r-nul Telenești, unui primar din raionul Basarabeasca și a șefului unui Centru de Sănătate din raionul Cantemir”, anunță ANI.

De asemenea, în această perioadă, au fost pornite alte opt controale pentru a stabili posibile conflicte de interese admise de către un consilier în Consiliul com. Hiliuți, raionul Fălești, un primar dintr-o comună din raionul Sîngerei, un ex-primar dintr-o comună din suburbia Chișinăului, un ex-șef al IMSP Centrul de Sănătate dintr-un oraș din mun. Chișinău, un ex-vicepreședinte al unui raion din partea centrală a țării, un primar dintr-un sat din raionul Florești, un primar dintr-o comună din raionul Soroca și un director al Î.M. din raionul Râșcani.

Responsabilii de la ANI susțin că Direcția Juridică a reprezentat instituția în 11 ședințe de judecată privind contestarea actelor emise de inspectorii de integritate.

Sursa: https://realitatea.md/

Ar putea să vă placă și