Susțineți BAStv

Categorii
Important Social

Gavrilița cere ajutor de la Bruxelles pentru a opri traficul de arme din Ucraina

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a avertizat că țara are nevoie de mai mult sprijin de securitate din partea Bruxelles-ului, întrucât a crescut numărul de tentative de trafic de ființe umane și armament la frontieră.

„Nu vrem să fim o țară unde cresc pericolele de securitate, sau unde a crescut traficul sau contrabanda ilegală”, a  spus premierul.

Contrabanda ilegală de arme, persoane și bunuri din Ucraina a reprezentat o teamă majoră pentru țările UE de la invazia Rusiei din februarie, agravată de cantitatea mare de arme furnizate țării în ultimele 11 luni și de numărul crescut de oameni care doresc să plece.Natalia Gavrilița a mai menționat că, grație Bruxelles-ului, în Moldova a fost creat un „hub de susținere”, care are scopul de a combate tentativele de trafic ilegal. Șefa Executivului de la Chișinău a mai menționat că este nevoie de susținere suplimentară „pentru a nu permite ca aceste rețele de traficanți să crească”, asta însemnând întărirea securității la frontiera țării.

„Acesta este un domeniu de interes și beneficiu reciproc”, a spus Gavrilița. „Vrem să contribuim la securitatea europeană, nu să fim doar beneficiari.”

Amintim că șefa Executivului de la Chișinău împreună cu mai mulți miniștri se vor afla într-o vizită de lucru în perioada 4 – 8 februarie 2023,  la Bruxelles, unde vor participa la cea de-a 7-a reuniune a Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova. În premieră, țara noastră va fi prezentă la acest eveniment din postura de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼