Categorii
Actualitate În Moldova

FlyOne revine la orarul prestabilit. Aeronavele au fost reparate

Aeronavele FlyOne vizate de defecțiuni tehnice au fost reparate și se află acum în zbor. Într-un comunicat oficial, compania aeriană informează că începând cu 15 iunie revine la orarul prestabilit.În prezent, numărul total al avioanelor FlyOne a ajuns la 12.

„Prioritatea noastră este și va rămâne însă de a oferi călătorilor zboruri sigure. În acest context, ținem să menționăm că în perioada 9 – 14 iunie au fost anulate 9 zboruri, iar 110 curse din/spre Chișinău au fost operate cu aeronave proprii și închiriate, transportând peste 18000 pasageri, iar mai mult de 1 mie călători de la zborurile anulate și reținute au beneficiat de cazare și servicii catering”, se arată în mesajul operatorului aerian.

FlyOne le-a mulțumit companiilor, care în ultimele zile le-au oferit sprijinul necesar pentru a depăși această situație.

„Este vorba atât despre companii de la care am contractat aeronave pentru a efectua zborurile programate, cât și despre cele care ne-au oferit suport pentru a urgenta înlăturarea defecțiunilor tehnice”, se mai arată în anunț.

Amintim, operatarul aerian a declarat că anulările în lanț au fost provocate de defectarea a 3 aeronave concomitent, nefiind posibilă înlăturarea defecțiunilor într-o perioadă restrânsă de timp.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

ANSA a început controalele la ferme și abatoare. Ce vor verifica

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a pornit în această dimineață, 15 iunie, o serie de controale la mai mulți colectori de animale. Aceasta va verifica originea animalelor, precum și respectarea cadrului normativ, privind sănătatea, bunăstarea, identificarea și înregistrarea animalelor.

Controalele fac parte dintr-un plan complex inițiat de agenție. Acesta, se bazează pe trasabilitatea animalelor și combaterea activităților clandestine de procurare, transportare și comercializare tenebră a animalelor.

„Acțiunile care urmează a fi derulate în perioade de timp diferite, păstrând elementul „surpriză”, sunt complexe și, diferă de la caz la caz. Astfel, sunt vizate persoanele fizice, transportatorii de animale, fermele și abatoarele de animale, colectorii de animale, târgurile de animale și alte locații unde se întrețin, sau se manipulează animale (porcine, bovine, ovine, păsări ș.a.), desfășurare legal sau ilegal”, se arată într-un comunicat emis ANSA.

Potrivit agenției, transportarea ilicită a animalelor induc riscul izbucnirii focarelor de boli, cum ar fi pesta porcină africană, gripa aviară, rabie, precum și plasarea pe piață a cărnii, care poate prezenta risc pentru sănătatea umană, obținută în abatoare care activează ilicit.

ANSA îndeamnă cetățenii de a nu procura animale fără certificate sanitare veterinare și produse alimentare din locuri neautorizate.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Basarabeasca

2 350 $ pentru migrație ilegală. Fostul angajat al instituției de frontieră Basarabeasca a fost arestat la domiciliu

Fostul angajat al instituției de frontieră, colonel în rezervă din anul 2013, împreună cu un figurant, sunt bănuiți pentru migrație ilegală a frontierei moldo-ucrainene. Aceștea, au ajutat doi ucraineni să ajungă nelegal în Republica Moldova. Despe aceasta a anunțat poliția de frontieră, care au documentat cazul în coordonare cu Procuratura Basarabeasca.

În urma măsurilor speciale de investigație, inițiată de către Direcția regională SUD, a fost stabilite că doi cetățeni moldoveni organizau traversarea clandestină a frontierei moldo-ucrainene. Unul dintre bănuiți este fostul angajat al instituției de frontieră, colonel în rezervă din 2013. În coordonare cu Procuratura Basarabeasca, cazul este documentat de către poliția de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD și cei din Direcția Acțiuni Speciale la Frontieră.

Potrivit informațiilor poliției de frontieră, fiecare bănuit își avea rolul său în schema infracțională. Din declarațiile străinilor, serviciile de organizare a migrației ilegale din Ucraina în R. Moldova ar fi costat 2 350 dolari SUA de fiecare persoană. Prin urmare, la sfârșitul săptămânii trecute au fost desfășurate percheziții la domiciliile bănuiților, iar în rezultat s-au ridicat mijloace financiare, un automobil și mai multe obiecte care vor fi folosite în calitate de probe în cauza penală.

Presupușii vinovați sunt în arest la domiciliu pentru 30 de zile. În continuare, de către organul de urmărire penală sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală.

Amintim, orice persoană se prezumă a fi nevinovată, până la primirea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼