Susțineți BAStv

Categorii
În esență Politică

Natalia Gavrilița este gata să renunțe la PAS pentru funcția de membră a Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale

Fosta prim-ministră Natalia Gavrilița a anunțat, pe 14 iulie, că și-a depus dosarul pentru funcția de membră a Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Anunțul a fost făcut pe pagina sa de socializare. Dacă va trece concursul, Gavrilița va avea o remunerare anuală, sub formă de indemnizații, de peste un million de lei.

„Astăzi, am decis să depun dosarul pentru funcția de membră a Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale. Eu cred că experiența și abilitățile mele vor fi utile anume în această funcție. Am decis să mă dedic de acum încolo dezvoltării economice a țării noastre dintr-o funcție tehnică, dar foarte importantă pentru stabilitatea macro-financiară a Republicii Moldova. Voi rămâne în continuare alături de cetățeni, veghind ca activitatea Băncii Naționale să fie cât mai eficientă, transparentă și credibilă”, a scris ex-premierul pe Facebook.

Decizia de organizare a concursului privind suplinirea a 4 funcții de membru al Consiliului de Supraveghere al BNM a fost anunțată vineri, 7 iulie.  Conform rigorilor impuse, aspiranții la funcție trebuie să dețină o experiență de muncă de cel puțin 10 ani în domeniul financiar, juridic sau de audit ori într-o funcție științifică sau academică în aceste domenii. Dosarele vor include, printre altele, declarația pe proprie răspundere că, în cazul în care va fi numit în funcția de membru al consiliului de supraveghere al BNM, în termen de 30 zile, candidatul va renunța, pe durata mandatului, la funcțiile incompatibile cu funcția de membru al consiliului de supraveghere al BNM.

Amintim, Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru pe 10 februarie 2023. În aceeași zi, Maia Sandu a desemnat candidatura lui Dorin Recean pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Basarabeasca

A apărut primul porumb în Basarabeasca. Care este prețul

Recent, pe tarabele pieții din Basarabeasca a apărut porumbul dulce, unul din bunătățile specifice sezonului călduros. Prețul unui știulete ajunge până la 10 lei.

De câteva zile, comercianții au scos pe tarabele pieții din Basarabeasca porumbul timpuriu. Acesta, fiind deliciul așteptat în sezonul verii, de aceea, este în mare căutare. Un știulet îl puteți găsi la un preț ce variază de la 7 la 10 lei.

Potrivit localnicilor, porumbul este la un preț cam scump, însă cu pofta nu te pui. La piața din capitală un știulet ajunge să coste 25 lei.

Autor: Cristina Lupașcu

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼