Susțineți BAStv

Categorii
Diverse Sondaje

Ce înseamnă pentru dumneavoastră Ziua Independenței Republicii Moldova? Sondajul săptămânii

Se apropie sărbătoarea națională – Ziua Independenței țării noastre. Am decis să întrebăm utilizatorii site-ului bas-tv.md dacă sărbătoresc această zi și ce înseamnă pentru ei cuvintele despre independența Republicii Moldova.Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Basarabeasca

În s. Carabetovca s-a încheiat turneul ,,Cupa Independenței”. Cine sunt câștigătorii

Recent, în s. Carabetovca, pe stadionul central, a avut loc deschiderea Vestiarului. Cu acest prilej, a fost organizat turneul ,,Cupa Independenței” a raionului Basarabeasca, unde au participat patru echipe. Acesta, s-a încheiat cu diplome și trofee.

În cadrul turneului ,,Cupa Independenței” din s. Carabetovca au participat patru echipe din raionul Basarabeasca. Cele mai bune echipe și cei mai buni jucători au fost menționați.

Pe locul I-îi s-a clasat echipa din Sadaclia, pe al II-lea loc s-a plasat echipa din Iserlia. Și, locul III l-a obținut echipa din Carabetovca. Câștigătorii au fost decernați cu diplome, trofee și mingi.

Cum a decurs turneul, veți urmări curând pe site-ul BAStv.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Basarabeasca

Noi tarife pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare în Basarabeasca

Pe data de 15 august, în cadrul unei ședințe deschise, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energie a stabilit noi tarife pentru furnizarea serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare în unele întreprinderi municipale. Printre acestea se numărau firmele de alimentare cu apă din Basarabeasca.

Noile tarife pentru alimentarea cu apă și pentru serviciile de canalizare în Basarabeasca, stabilite de ANRE, sunt următoarele:

  • Tariful ÎM „ Aqua Basarabeasca” pentru alimentarea cu apă este de 26 lei și 61bani/m³,
  • Tariful Întreprinderii Municipale „Apă-canal” pentru alimentarea cu apă este de 33 lei și 27 bani/m³, iar pentru canalizare este de 28 lei și 10 bani/m³.

Reamintim că în data de 1 august, în ședința Consiliului Local s-au luat în considerare aspecte legate de proiectele de tarife pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare a două întreprinderi municipale. Prin urmare, consiliul local și-a exprimat dezacordul față de noile tarife propus de ANRE pentru serviciile de alimentare cu apă a ,,Aqua Basarabeasca” din următoarele motive:

  • tariful include pierderi;
  • nu există calcule corecte și motivate;
  • nu au avut loc consultări publice.

Din aceste considerente, aceștia și-au exprimat și dezacordul față de tarifele proiectului pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare pentru ,,Apă-Canal”.

Hotărârile ANRE intră în vigoare din ziua publicării în „Monitorul Oficial” al Republicii Moldova și poate fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

Serviciile Inspectoratul General pentru Migrație vor fi prestate și online

Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) va avea un sistem informațional nou, corespunzător tehnologiilor moderne în domeniile migrației și azilului. Acesta va permite utilizatorilor să acceseze online serviciile prestate de IGM, fiind redus și timpul examinării dosarelor, ținând cont de interconexiunea cu alte baze de date.

Potrivit autorităților, astfel, se va reduce și timpul examinării dosarelor, ținând cont de interconexiunea cu alte baze de date. Conceptul Sistemului informațional „Migrație” a fost aprobat de Executiv, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne.

Inițiativa va asigura digitalizarea proceselor și creșterea calității serviciilor accesate de străini, persoane fizice și juridice. Proiectul vine să realizeze prevederile incluse în Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼