Susțineți BAStv

Categorii
Diverse Divertisment

„Retrospectiva săptămânii” de la BAStv: ședința Consiliului Raional, furturi din locuiță, tarife și multe altele

„Retrospectiva săptămânii” – o secțiune în care postăm cele mai importante știri publicate pe site-ul nostru în ultimele 7 zile. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent și să nu ratezi nimic important pentru tine.

Încă o ședință a Consiliului Raional Basarabeasca eșuată. Din ce cauză

Încă o sedință a Consiliului Raional Basarabeasca, convocată pe 19 decembrie, nu a avut loc din lipsă de cvorum. La ședință au fost prezenți 13 din 27 de consilieri aleși. Mai mult aici.

Bărbații ucraineni care locuiesc în străinătate vor fi chemați să lupte pe front. Ce se întâmplă dacă nu se întorc voluntar

Ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, vrea să îi cheme acasă anul viitor pe bărbaţii ucraineni care locuiesc în străinătate și sunt apți pentru serviciul militar, informează DPA. Detalii pe site.

(FOTO) Furturile din locuințe – vulnerabilități și măsuri de prevenire

În scopul reducerii riscului victimal în cazul comiterii infracţiunilor de furturi din locuințe, Inspectoratul de Poliție Basarabeasca, vine cu recomandări. Informații în plus.

Recean despre simplificarea procedurii de obținere a cetățeniei ruse pentru moldoveni: o încercare de a recruta „carne de tun” pentru războiul Rusiei contra Ucrainei

Reacția prim-ministrului, Dorin Recean la decretul semnat pe 18 decembrie, de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, privind obținerea cetățeniei ruse într-un regim facilitar de către moldoveni. Premierul a declarat că, în opinia sa, simplificarea procedurii de obținere a cetățeniei ruse de către moldovenii aflați în Federația Rusă este o încercare de a recurta ,,carne de tun” pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Mai detaliat aici.

Guvernul: până la 20 000 lei pe lună pentru cei care vor fonda farmacii în sat

Agenții economici care vor fonda farmacii în sate vor primi subvenții și alte facilități din partea statului. Pe 21 decembrie, Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul privind condițiile de licențiere a activității farmaceutice în localitățile rurale. Mai mult.

Dumitru Alaiba: Tarife mai mici de roaming în Europa pentru moldoveni

Începând cu 21 decembrie, cetățenii Republicii Moldova pot beneficia de prețuri mai mici la serviciile de roaming în țările din UE, anunță pe pagina sa de Facebook ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba. Detalii aici.

(FOTO) Tradiții și obiceiuri în ajun de Moș Nicolae. Copiii își pregătesc ghetuțele pentru a primi cadouri

Creștinii ortodocși de stil vechi îl sărbătoresc marți, 19 decembrie, pe Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai îndrăgiți sfinți din calendarul creștin despre care s-a crezut mult timp că este adevăratul Moș Crăciun. Moș Nicolae, așa cum este el cunoscut în popor, este așteptat cu nerăbdare de către copii. Mai multă informație.

Cei care susțin redacția BAStv în realizarea comținuturilor de calitate, oferim un link către un articol despre cum se poate face acest lucru.

Asta este tot ce am vrut să vă reamintim. Sperăm să fie interesant. Urmărește publicațiile noastre și fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Cartierul Tineretului Proiectele noastre

(VIDEO) Mai mulți locuitori din s.Sadaclia vor întâlni sărbătorile de iarnă în sânul familiei

Potrivit locuitorilor s. Sadaclia din raionul Basarabeasca, în fiecare an, sărbătorile de iarnă aduc cu ele o atmosferă de bucurie, lumină și căldură, iar anul acesta nu face excepție. Cei mai mulți vor sărbători Crăciunul și Revelionul în sânul familiei. Așa ne-au spus locuitorii, pe care i-am întrebat cu cine vor întâlni sărbătorile de iarnă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼