Susțineți BAStv

Categorii
Cartierul Tineretului Proiectele noastre

(VIDEO) Show de talente. Cum au sărbătorit Revelionul elevii liceului ,,M. Basarab”

Sfârșitul anului calendaristic ne dăruiește cele mai frumoase momente prin obiceiurile și tradițiile sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, elevii claselor a IX-XII-a,din  LT,,Matei Basarab” au organizat  un program artistic variat, interesant și distractiv. Care sunt numerele pregătite de elevi, urmăriți în materialul corespondentei ”Cartierului tineretului”, Corina Obreja.

Înainte de vacanța de iarnă în instituția LT,,Matei Basarab” a fost forfătă mare. Elevii claselor a IX-XII-a, împreună cu diriginții, au organizat un program festiv, dedicat sărbătorilor de iarnă, pregătind diverse mijloace artistice.

Cireașa de pe tortă a evenimentului a fost dansul ,, Lezginka”, pregătit de elevul cl. a XII-a Cornel Plop și eleva cl. a X-a Hanin Janzouri.

Potrivit elevilor, fiecare număr artistic a fost bine pregătit și special.

Atmosfera creeată de elevi a adus lumină, căldură și magia sărbătorilor de iarnă.

Sărbătoarea de Revelion s-a încheiat cu o serată de dans.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Cartierul Tineretului Proiectele noastre

(VOX) „Dacă aș fi Moș Crăciun, aș…”. Ce au răspuns elevii liceului „C. Stere”

Pentru unii copii, Moș Crăciun este doar o legendă în care deja nu mai cred, în timp ce pentru alții – explicația cadourilor de sub brad. Iată de ce, în ajunul sărbătorilor de iarnă, am decis să intervievăm elevii liceului „C. Stere” din s. Abaclia dacă mai cred în Moș Crăciun și ce cadouri vor dărui, dacă i-ar prelua rolul.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Diverse Divertisment

(FOTO/VIDEO) Copiii de la Centrul de Creație ,,Luceafărul” au adus atmosfera de sărbătoare în studioul BAStv

Copiii de la Centrul de Creație a copiilor ,,Luceafărul” au reușit să aducă atmosfera caldă a sărbătorilor de iarnă în redacţia BAStv, oferindu-ne un adevărat spectacol în care cântecele de sărbătoare au fost interpretate cu multă bucurie.

Un grup de copii de la Centrul de Creație a copiilor „Luceafărul”, au colindat, au spus urături și au semănat studioul BAStv. Copiii au venit cu o colindă autentică, culeasă din bătrâni, cu o urătură de la sudul țării și cu binecunoscutul obicei – dansul Caprei.

Echipa BAStv a mulțumit colindătorilor pentru urări de bine. La final, colindătorii au răspuns în cor: ,,La mulţi ani!”.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

Republica Moldova accede la Acordul privind Registrul daunelor cauzate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei

Republica Moldova accede la Acordul parțial extins privind Registrul daunelor cauzate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, adoptat prin Rezoluția Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în prima și a doua lectură de Parlament. 

Potrivit notei informative a proiectului de lege, accederea Republicii Moldova la acest Acord subliniază o dată în plus importanța continuării sprijinirii Ucrainei, precum și solidaritatea manifestată de țara noastră în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Registrul daunelor cauzate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei este o platformă de înregistrare, sub orice formă documentară, a informațiilor privind probele și plângerile despre prejudiciul, pierderile sau vătămările cauzate de Federația Rusă în Ucraina, începând cu data de 24 februarie 2022.

În Registru vor fi recepționate și procesate informațiile privind plângerile și probele, care vor fi clasificate în categorii și organizate. Registrul daunelor nu va avea funcții de judecare și nu va fi competent să determine răspunderea și alocarea oricăror plăți sau compensații.

Importanța Rezoluției de creare a Acordului Parțial Extins privind Registrul daunelor cauzate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei a fost recunoscută la Summitul Consiliului Europei din luna mai 2023. Registrul daunelor va fi înființat ca o instituție de cooperare interguvernamentală, acționând în cadrul instituțional al Consiliului Europei, însă cu sediul la Haga. De asemenea, Registrul va avea un birou în Ucraina, care va facilita contactele cu potențialii reclamanți și cu publicul larg din Ucraina.

Activitatea Registrului va reprezenta prima componentă a unui viitor mecanism internațional de despăgubire. Acordul Parțial Extins privind registrul daunelor cauzate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei a fost adoptat pentru o perioadă inițială de trei ani, cu posibilitatea continuării acestuia, în caz de necesitate.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼