Susțineți BAStv

Categorii
Actualitate În Basarabeasca

Zăpada a creat dificultăți. Care este situația actuală în raionul Basarabeasca

Zăpada de ieri, 8 ianuarie, le-a dat bătăi de cap locuitorilor din raionul Basarabeasca, dar și angajaților întreprinderilor responsabile de curățirea drumurilor de acces. Potrivit autorităților locale, în pofida dificultăților, situația din raion a fost gestionată.

De dimineață, în raionul Basarabeasca se circula cu dificultate. Drumurile regionale erau blocate sau parțial curățate. Potrivit autorităților locale, angajații întreprinderilor responsabile de curățirea drumurilor de acces au lucrat și lucrează continuu, pentru a asigura accesul liber al locuitorilor la instituțiile școlare și preșcolare, la serviciu etc.

,,În s. Iordanovca, la moment situația este sub control. Grădinița lucrează și drumurile sunt curățate de zăpadă”, ne-a comunicat primarul s. Iordanovca, Viorica Scobioală.

 

,,Deconectări de lumină nu au avut loc în s. Carabetovca, drumurile sunt deja curățate”, a spus primarul s. Carabetovca, Sergiu Răcilă.

 

,,În s. Bașcalia, la deblocarea drumurilor se lucrează chiar și acum. O problemă a fost că grederul ce se deplasa de la Basarabeasca a fost blocat la Cioc-Maidan dar, totuși, în sat au fost curățate străzile centrale cu ajutorul tractorului. Se circulă cu dificultăți, dar se circulă. Instituția preșcolară și școlară lucrează în regim normal. Totul este sub controlul autorităților”, a menționat primarul s. Bașcalia, Ilie Cernauțan.

 

,,Drumurile în com. Iserlia sunt curățate, lumină avem, școala și grădinița lucrează. Noi am plasat pe facebook un anunț, unde locuitorii au avut posibilitatea de a se informa despre codul portocaliu, anunțat de meteorologi, de asemenea, în anunț am indicat numerul meu de telefon pentru a mă contacta în caz de apare blocaje pe drumuri sau alte probleme. Ieri a fost curățit drumul regional spre s. Sadaclia. Noi ne-am străduit, toți au lucrat”, a declarat primarul com. Iserlia, Liudmila Rotari.

Primarii satelor Abaclia și Sadaclia, nu au răspuns la apelul jurnaliștilor BAStv.

Potrivit primarului din or. Basarabeasca, Piotr Pușcari, ieri, 8 ianuarie, drumurile locale și trotuarele din orașul Basarabeasca au fost curățate cu utilaje speciale, însă din cauza viscolului, lucrările au fost suspendate și,  astăzi, dis-de-dimineață, s-au continuat. Primarul orașului a mai raportat întreruperi de curent în anumite zone, precum și despre deteriorarea acoperișului blocului nr. 18 de pe strada Gogol. Totodată, astăzi a fost curățat drumul spre cimitir.

Amintim, în perioada 7-10 ianuarie, meteorologii au anunțat cod portocaliu de ninsori și viscol. În această perioada, pompierii, polițiștii și asistenții medicali au fost mobilizați pentru a-i ajuta pe şoferii blocaţi în nămeţi pe mai multe segmente de drum. Accidente nu au fost înregistrate. Totodată, școlile și grădinițile pe 9 ianuarie, au funcționat conform programului.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
În esență Social

Redacția BAStv își desfășoară sondajul anual. Ajută-ne să devenim mai buni!

Pentru redacția BAStv, 2023 nu a fost ușor, dar am lucrat activ tot anul, informându-vă despre ce este important, relevant, interesant și util. Am vorbit despre evenimentele petrecute în Basarabeasca, în țară și în lume, despre problemele cu care se confruntă auditoriul nostru, despre oamenii minunați care trăiesc lângă noi. De asemenea, am organizat întâlniri cu cititori și antreprenori locali din raionul Basarabeasca. În 2023 am sărbătorit 25 de ani de la înființarea studioului BAStv. În general, anul a fost luminos și plin de evenimente. În 2024 vrem să fim mai buni. Participați la sondaj și ajutați-ne să înțelegem ce facem corect și la ce trebuie să lucrăm.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Anunțuri Util

Vremea în raionul Basarabeasca. Cum va fi ea săptămâna aceasta

Vremea se va răci brusc în perioada 9-14 ianuarie, iar locuitorii raionului Basarabeasca ar trebui să se aștepte la ninsori. Vezi aici ce au anunțat meteorologii.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în perioada 9-14 ianuarie, în raionul Basarabeasca, temperaturile se păstrează scăzute. Ziua temperaturile vor fi până la -6°C, noaptea vor ajunge la -11°C.

Pe parcursul săptămânii, vântul va avea o viteză de până la 55 metri pe secundă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼