Categorii
Diverse Divertisment

Recomandări pentru îngrijirea pielii pe timp de iarnă

Pe perioada sezonului rece, pielea are nevoie de o îngrijire specială. Oscilațiile bruşte de temperatură prin trecerea de la ambientul încălzit, la aerul rece de afară, nu fac decât să usuce şi să irite pielea. Iată cum ne putem asigura bunăstarea pielii pe timp de iarnă.

Loțiunea de curățare

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să îți cureți tenul utilizând o loțiune sau un demachiant mai gras. Astfel, vei îndepărta orice urmă de machiaj și îți vei lăsa pielea catifelată. Acest pas se recomandă să fie făcut atât dimineața, înainte de realizarea machiajului, cât și seara, înainte de culcare.

Hidratare pe toată perioada zilei

Dacă pe timpul verii indicate sunt cremele care au factor de protecţie solară ridicat şi sunt bogate în apă, iarna trebuie să le alegi pe cele intens hidratante, uşor grase. Crema aleasă trebuie nu numai să hidrateze tenul, ci şi să-l protejeze împotriva aerului rece de afară. Alege o loţiune asemănătoare şi pentru corp, pe care să o aplici imediat după duş, înainte de a te şterge cu prosopul.

Fără dușuri fierbinți

Deşi duşurile cu apă fierbinte sunt mai mult decât binevenite pe timpul iernii, nu uita că ele pot afecta piela uscată, care oricum este expusă aerului rece de afară. Cel mai bine este ca apa să fie călie, astfel încât procesul de relaxare să continue cu aplicarea loţiunii.

Stai departe de produsele care conțin alcool

Indiferent dacă este vorba de produse pentru îngrijirea podoabei capilare sau pentru corp, încearcă să stai departe de produsele care conțin alcool. Când acesta se evaporă, apare senzația de revigorare a pielei, însă și cea de răcorire. Ținând cont de faptul că suntem expuși și aerului rece de afară, nu este indicat să o „agasăm” pe mai multe căi.

Protejează-ți pielea

Ai nevoie să îți protejezi pielea de frig și zăpadă dacă trebuie să petreci timp afară. Poartă mănuși și căciulă și nu uita de crema cu protecție solară. Evită și să ieși afară după ce te-ai spălat pe mâini sau după ce ai făcut duș. Așteaptă ca pielea ta să se usuce, pentru a evita crăparea sa.

Nu exfolia pielea prea mult

Exfolierea pielii te ajută să scapi de celulele moarte. Trebuie să fii atentă cu acest procedeu pe timp de iarnă, deoarece bariera de protecție a pielii tale este deja compromisă din cauza vremii reci. Exfolierea în exces va face și mai mult rău, așa că limitează acest lucru la o ședință pe săptămână.

Nu uita de îngrijirea mâinilor!

Şi mâinile, picioarele, coatele şi genunchii au nevoie de o îngrijire specială pe timpul iernii. Indicate sunt produsele care conţin unt de shea, uleiuri minerale, glicerină şi petroleum.

Nu purta haine ude mult timp

Acest lucru îți va irita pielea. Este ok să te joci în zăpadă, dar asigură-te că îți schimbi șosetele, pantalonii și mănușile cât mai repede posibil.

Ai grijă la alimentație

Mănâncă fructe și legume de sezon. Fructele de pădure sunt o minunată sursă de antioxidanți care îți vor menține pielea sănătoasă de-a lungul iernii. Atunci când corpul tău are toți nutrienții necesari și atunci când bei suficientă apă, pielea ta ar trebui să arate mult mai bine.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Diverse Divertisment

(FOTO) Revelion pe stil vechi sau seara Sfântului Vasile! Tradiții vechi în ajunul Sfântului Vasile

În noaptea dinspre 13 spre 14 ianuarie, credincioșii ortodocși sărbătoresc Sfântul Vasile, una dintre cele mai mari sărbători de la începutul anului. În ajunul Anului Nou pe stil vechi, cete de copii deghizați merg din casă în casă să ureze gazdelor sănătate, bunăstare și belșug. 

De Sfântul Vasile, gospodarii îşi deschid larg porţile pentru a primi cetele de tineri ce colindă uliţele satului şi umblă din casă în casă cu „Pluguşorul”, pocnind din bice, cu talăngi şi buhai improvizaţi, pentru un an prosper și roditor.

În seara de Sf. Vasile, tinerii îmbrăcaţi în costume naţionale ori mascaţi dansează „Ursul” „Capra”, ,,Calul’’, iar a doua zi se merge cu „Sorcova’’. Obiceiul de a ura în ajun de An Nou vine din cele mai vechi timpuri, când în ultima zi a anului localnicii umblau prin comunitate şi îşi urau fertilitate pământului și belșug gospodăriei. De regulă, urătorii erau îmbrăcați în haine tradiționale și purtau măști care întruchipau diferite figuri mitologice, cântau și dansau pentru a întâmpina noul an cu voie bună.

Tradiții în ajunul lui Sfântul Vasile

În Moldova, în Ajunul lui Sfântul Vasile, se așează 12 coji de ceapă, în care se pune sare. A doua zi se va afla în care lună va ploua și în care nu: dacă ceapa a lăsat apă, înseamnă că acea lună va fi ploioasă, dacă nu, atunci e semn de secetă. De asemenea, se spune că, dacă de Sfântul Vasile noaptea este lină și senină, anul va fi bun.

Fetele nemăritate își fac „punți” din crenguțe de măr pe care atârnă un inel, busuioc, o batistă, o pară argintată și un șir de mărgele, apoi le ascund afară. Dacă a doua zi găsesc punțile cu brumă pe ele, se vor mărita cu un om bogat, dacă nu, vor avea un bărbat mai sărac. Se mai spune că prima persoană care trebuie să-ţi intre în casă în ziua de Sfântul Vasile trebuie să fie un bărbat. Bătrânii spun că anul îţi va fi bogat sau sărac, în funcţie de situaţia materială a acestui musafir.

În ziua de Sfântul Vasile varsă vin pe masă, sparge un pahar alb, răstoarnă cutia de chibrituri sau dă de pomană unui om sărac. Se zice că astfel vei avea noroc tot anul. Acelaşi lucru e valabil şi dacă îţi ţiuie urechea stângă.

În unele zone, de Sfântul Vasile romii împodobesc un cap de porc cu panglici şi mărgele, iar apoi colindă cu el pe la casele gospodarilor, primind bani şi bucate.

Pe nemâncate, fiecare om trebuie sa ia în mână unealta cu care lucrează în timpul anului și s-o mânuiască de trei ori, pentru spor la lucru în anul ce vine. Dacă în ziua de Sfântul Vasile, după ce te speli pe faţă, te ştergi cu un prosop în care pui un ban de aur sau de argint, vei fi curat şi sănătos tot anul.

Și în ceea ce privește vremea, tradiția populară are numeroase interpretări. Astfel, conform tradițiilor, cum e ziua de Anul Nou, așa va fi tot anul: bun sau rău. De asemenea, credința populară spune că, dacă în ziua de Anul Nou e ger mare și dacă pe zăpadă se văd multe steluțe, e semn că anul ce urmează va fi bun și vor fi multe cununii.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼