Susțineți BAStv

Categorii
Actualitate În Basarabeasca

Mai multe zone de odihnă: la Sadaclia a fost realizat un nou proiect

Satul Sadaclia a beneficiat de un grant pentru dezvoltarea durabilă a comunității, în cadrul proiectului ,,Parteneriate durabile pentru egalitate și pace”, ghidat de Asociația Obștească (AO) Centrul ,,CONTACT-Cahul”. Proiectul vizat are drept scop dezvoltarea localității și provocarea organizațiilor societății civile și autorităților publice locale din Regiunea de Dezvoltare Sud, de a se implica activ în asigurarea păcii și egalității de șanse la nivel local și creșterea rezilienței comunităților în fața situațiilor de criză.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Anunțuri Util

În orașul Basarabeasca nu va fi lumină. Când și pe ce străzi

Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că pe 24 și 25 ianuarie, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos.

Miercuri, 24 ianuarie:

or. Basarabeasca: str. 28 Iunie, Chişinăului, Sportivă, Voczalinaea parțial, Trudovaea parțial, în intervalul de timp între 09:00-17:00 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric

Joi, 25 ianuarie:

or. Basarabeasca: str. Comsomoliscaea, Comsomoliscaea JD, Ivan Turghenev JD, Kirpicinaea JD, Kirpicinaea str-la JD, Nicolai Cernîşevski, Nicolai Cernîşevski JD, Putilovscaea JD, Sovhoznaea parțial, în intervalul de timp între 09:40-11:40 pentru lucrări de reparație a echipamentului electric.

Administrația Premier Energy

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

Ce putem face pentru ca ghiozdanele elevilor să fie mai ușoare? Ministerul Educației propune soluții pentru reducerea greutății

Greutatea ghiozdanelor școlare e o adevărată problemă, în special pentru elevii din clasele primare. În acest context, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) își propune să soluționeze problema ghiozdanelor grele ale elevilor. MEC a elaborat un chestionar și îndeamnă elevii, părinții, cadrele didactice și alte persoane interesate să-și expună opinia.

,,Știm cât de grele sunt ghiozdanele școlare și ne gândim cum să soluționăm această problemă. Una dintre măsuri ar fi să împărțim cele mai mari manuale școlare în câte două volume, iar elevii să le utilizeze pe rând atunci când trec conținutul respectiv la școală”, se arată într-o postare a reprezentanților Ministerului.

Formularul va fi disponibil până pe data de 4 februarie 2024, inclusiv.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼