Susțineți BAStv

Categorii
Diverse Istorii

(FOTO) Eugenia Leu – o femeie puternică, cu inimă generoasă

Într-o lume plină de provocări și obstacole, avem norocul să întâlnim persoane care reușesc să răspândească lumină și speranță în jurul lor. Eugenia Leu, originară din satul Abaclia, este una dintre acele femei remarcabile, a cărei viață și acțiuni inspiră și motivează pe toți cei din jurul ei.

În ciuda faptului că femeia locuiește acum în Italia, ea este implicată activ în activități de caritate în satul ei natal. Născută și crescută în satul Abaclia, raionul Basarabeasca, Eugenia Leu și-a petrecut copilăria și adolescența în mijlocul unui grup de oameni uniți. De la o vârstă fragedă, a fost îndrumată de părinții ei să își urmeze pasiunile și să își folosească talentele pentru a face o schimbare în lume. Deacum 18 ani, femeia este stabilită în Italia, acolo și-a întemeiat familia. În urma căsniciei, Eugenia a adus pe lume un băiețel, Alessandro.

Puternică și hotărâtă, femeia a depășit numeroase obstacole în viața ei, și nu a cedat niciodată în fața adversităților. Atunci când fiul ei a fost diagnosticat cu autism, Eugenia a ales să vadă această provocare ca pe o oportunitate de a crește și de a se dezvolta atât personal, cât și profesional.

“Autismul nu este o boală, ci o diagnoză care poate fi gestionată și chiar recuperată. Prin terapii precum ABA și o integrare adecvată la școală, putem să le oferim copiilor noștri șansa la o viață mai bună. Pentru părinții care se confruntă cu această provocare, le transmit un mesaj de curaj și ambiție: să nu își piardă niciodată speranța și să fie hotărâți să lupte pentru binele copiilor lor”, a menționat Eugenia Leu.

Cu sprijinul soțului ei și, cu inima plină de compasiune, Eugenia a căutat modalități de a ajuta și de a susține și alți copii cu nevoi speciale. Startul activității sale a fost îmbunătățirea condițiilor secției de pediatrie al spitalului raional Basarabeasca, și anume donarea paturilor de terapie, astfel aducând schimbări pozitive.

Din acel moment, femeia a continuat să se implice activ în acțiuni solidare și caritabile, devenind o voce puternică pentru drepturile și bunăstarea copiilor speciali din comunitatea ei. Cu devotament și încredere, ea a înființat proiecte și inițiative pentru a promova incluziunea și acceptarea în societatea din Moldova.

“Principiul meu de bază este să ofer iubire și sprijin copiilor speciali din comunitatea noastră. Pentru că acești copii, deși fragili, sunt unici și aduc o lumină specială în societate”, a adăugat Eugenia Leu.

Pe lângă faptul că femeia locuiește acum în Italia, ea este implicată activ în activități de caritate în satul ei natal. Împreună cu alți reprezentanți ai diasporei, ea colectează pachete cu alimente, cu produse de igienă și multe altele pentru locuitorii vulnerabili social din satul Abaclia.

 

Totodată, Eugenia a depus mult suflet pentru a realiza un proiect în sat, unul destul de important – terenul de joacă din incinta Căminului Cultural. Menționăm că Eugenia Leu organizează acțiuni de caritate și în alte sate din raionul Basarabeasca.

,,Iubirea, grijile și angajamentul neîntrerupt al femeilor nu cunosc limite. Ele sunt motorul schimbării și susținerea lumii noastre”, a concis Eugenia.

Eugenia Leu nu este doar o femeie puternică, ci și un simbol al compasiunii și al speranței. Prin determinarea și devotamentul ei, ea ne amintește că fiecare gest de generozitate și fiecare act de bunătate poate face o diferență semnificativă în viața celor din jur.

Autor: Cristina Lupașcu

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Cartierul Tineretului Proiectele noastre

(VIDEO) 8 Martie în Basarabeasca: ce le doresc locuitorii femeilor

În ajun de 8 Martie, corespondenții Cartierului Tineretului au organizat un vox, unde au întrebat locuitorii orașului Basarabeasca, cu ce se asociază Ziua Internațională a Femeii și ce calități apreciază cel mai mult bărbații la o femeie.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼