Susțineți BAStv

Categorii
Cartierul Tineretului Proiectele noastre

(VIDEO) Cartierul Tineretului 135

Iată că a sosit timpul pentru o nouă ediție a Cartierului Tineretului! Aici, veți putea urmări Miss și Mister Dragobete la LT ,,Matei Basarab”, cum se confecționează mărțișoarele la Centru Raional de Creație al Copiilor „Luceafărul”, istoria Anastasiei Rogac, tânăra care cântă la pian, 8 martie în Basarabeasca, 3 sfaturi care te vor ajuta să te pregătești pentru olimpiade și activitatea destinată respectării regulilor de circulație a micuților din clasa a II-a de la LT ,,Matei Basarab”. Vizionare plăcută!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Anunțuri Util

Vineri rămân fără lumină străzile din s. Abaclia

Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că vineri, 15 martie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos.

s. Abaclia: str. 31 August 1989 (Şopsa), Alecu Russo, Alexei Mateevici, Florilor, Grădinilor, I.Dodică, Independenţei, Ion Creangă, Ion Iachir, Ion Secrieru, Iurie Gagarin, Lev Tolstoi, Mihail Frunze, Novaea, s.Abaclia, Şcolinaea, Ştefan cel Mare şi Sfînt, Ştefan Vodă, Valentina Tereşcova, Vasile Alecsandri parțial, în intervalul de timp între 09:30-17:00 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

Administrația Premier Energy

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

Un pas spre viitor: 200 de grădinițe vor fi dotate cu echipamente, mobilier și materiale didactico-metodice

Ministerul Educației și Cercetării invită instituțiile de educație timpurie din țară să participe la un concurs pentru dotarea cu echipamente, mobilier și materiale didactico-metodice. Inițiativa se înscrie în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea calității educației”, implementat de MEC cu suportul Băncii Mondiale.

În urma concursului vor fi selectate 200 de grădinițe beneficiare. Prioritate vor avea instituțiile care au demonstrat o tendință de păstrare sau creștere a numărului de copii în ultimii trei ani, care își propun să crească accesul la serviciile educaționale pentru copiii de până la trei ani și pentru cei în situație de risc. De asemenea, se va acorda prioritate instituțiilor cu un număr mai mare de copii cu CES, copii refugiați încadrați și care au un angajament puternic pentru îmbunătățirea calității educației timpurii.

Pentru participare, instituțiile urmează să completeze un formular care poate fi accesat la următorul link. Data limită pentru completarea formularului este 24.03.2024.

Pentru întrebări suplimentare, apelați la consultantul național în educația timpurie din cadrul proiectului, Viorica Istrati, la adresa electronică istrati.viorica@edu.md.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

De ce jurnalistul Dorin Galben l-a putut găsi pe Veaceslav Platon, iar procurorii nu? Explicațiile lui Veronica Dragalin

,,Legea ne obligă, să acționăm prin canale oficiale”, declarația aparține șefei  Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, când a fost întrebată la o emisiune TV de ce jurnalistul Dorin Galben l-a putut găsi pe Veaceslav Platon, iar procurorii nu.

„Răspunsul e foarte simplu. Legea îi permite unui jurnalist să meargă oriunde în lume și să ia un interviu. Legea nu ne permite procurorilor să facem acțiuni în afara teritoriului nostru. Fiecare procuror din țara respectivă are jurisdicție sau competențe să facă acțiuni doar pe teritoriul dat. Când noi avem acțiuni pe care le considerăm necesare pe un alt teritoriu, nu putem noi merge acolo, apelăm prin canale oficiale la autoritățile din țara respectivă care mai departe întreprind aceste acțiuni. Procurorii și ofițerii din Marea Britanie, la solicitarea noastră, l-au identificat pe Veaceslav Platon, s-au întâlnit cu el să-i fie înaintate documente de procedură din cazurile noastre din Moldova. Deci noi acționăm, legea ne obligă, să acționăm prin canale oficiale. Noi personal nu putem zbura în Londra să-l căutăm. Ceea ce vă pot spune e că procurorii din Marea Britanie l-au identificat pe Veaceslav Platon”, a declarat Dragalin.

Amintim că, săptămâna trecută, interviul lui Dorin Galben cu Veaceslav Platon a stârnit critici în spațiul public. Ca rezultat, blogherul a fost dat afară de la postul de televiziune TV8.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼