Susțineți BAStv

Categorii
Instrucțiuni Util

Cum protejăm recolta de incendii: Recomandările Secției Situații Excepționale Basarabeasca

Odată cu începutul campaniei de recoltare a cerealelor și culturilor tehnice din 2024, Secția Situații Excepționale Basarabeasca subliniază importanța respectării stricte a normelor de protecție împotriva incendiilor pentru a preveni pierderile de recoltă.

Printre principalele recomandări se numără folosirea utilajelor supuse testării tehnice și conforme cu cerințele de siguranță, organizarea recoltării în sectoare de maxim 30 ha, delimitate prin fâșii cosite și arate, iar alimentarea tehnicii se va face la puncte special amenajate, nu în apropierea lanurilor. 

În același timp, este necesară echiparea tractoarelor cu pluguri și cisterne cu apă pentru intervenții rapide în caz de situații excepționale. După finalizarea recoltării, paiele și resturile vor fi evacuate în maxim 2 zile, iar miriștea va fi arată, pentru a minimaliza șansele de ardere a terenurilor agricole. 

De asemenea, este strict interzisă repararea tehnicii în lanuri, fumatul și utilizarea focului deschis în apropierea zonelor de recoltare și depozitare a cerealelor.

Conducătorii și administratorii sunt responsabili pentru asigurarea securității în cadrul unui incendiu și a protecției civile. În caz de urgență, apelați imediat serviciul de urgență la numărul 112.

Respectarea acestor măsuri este vitală pentru protejarea recoltei și evitarea incendiilor devastatoare.

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

Ministerul Mediului îndeamnă oamenii să evite scăldatul în râul Nistru: „Avarie la sistemul de canalizare”

Avarie la sistemul de canalizare a orașului Bender. Pe 19 iunie, au fost înregistrate deversări ale sistemului de canalizare în râul Nistru, informează Ministerul Mediului. În urma rezultatelor analizei de laborator, râul Nistru se consideră momentan a fi poluat pe sectorul din apropierea municipiului Bender.

Ministerul Mediului de la Chișinău a spus că „a fost solicitată de urgență ca laboratorul Agenției de Mediu să preleveze și să examineze probe din mai multe zone ale fluviului, inclusiv în regiunea municipiului Tighina (Bender)”.

„Din informațiile preliminare consultate cu instituțiile statului, Ministerul a fost informat că avaria la sistemul de canalizare a orașului Bender a fost înlăturată de structurile orășenești, iar râul Nistru se consideră momentan a fi poluat pe sectorul din apropierea municipiului Bender. Imediat ce vom avea și alte informații, le vom comunica neîntârziat publicului. Pentru a evita situațiile neplăcute, Ministerul Mediului solicită populației din zona adiacentă evitarea scăldatului în Nistru, precum și neadmiterea adăpatului animalelor în zona aval de Bender”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Potrivit presei locale, Centrul de Igienă și Epidemiologie din Transnistria interzice înotul în Nistru până la emiterea unui ordin special.

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼