Categorii
Diverse Divertisment

„Retrospectiva săptămânii” de la BAStv: consecințele secetei, școală de câmp pentru fermieri, costul alegerilor, registrul național de cancer și multe altele 

„Retrospectiva săptămânii” – o secțiune în care publicăm cele mai importante știri publicate pe site-ul nostru în ultimele 7 zile. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent și să nu ratezi nimic important pentru tine.

(VIDEO) „Dacă continuă canicula, nu vom avea ce recolta”. Agricultor din Carabetovca despre situația din câmpuri

Lipsa ploilor și căldura extremă sunt cauza secetei pe cea mai mare parte a teritoriului țării. Din cauza ei, culturile de grupa a doua au de suferit. Potrivit agricultorului din satul Carabetovca, Vladimir Vrabie, în acest an, recolta de porumb este majoritatea compromisă. Pentru mai multe detalii, urmăriți următorul reportaj. 

(VIDEO) „Tăierea copitelor la animale”. Școala de câmp pentru fermierii din Basarabeasca și Cimișlia

Pe 18 iulie, în satul Sadaclia din raionul Basarabeasca a fost organizată o școală de câmp pentru fermierii raioanelor Basarabeasca și Cimișlia. Aceștia au fost instruiți privind îngrijirea corectă a copitelor la animale. Instruirea a fost organizată în cadrul proiectului implementat cu sprijinul financiar al Agenției Austriece de Dezvoltare, al Elveției și al guvernului Japoniei. Mai multe detalii aflați din acest material. 

Câți elevi din raionul Basarabeasca se odihnesc gratuit la o tabără de vară

În acest an, bilete gratuite la o tabără de vară au primit 156 de elevi din raionul Basarabeasca. Copiii au început deja sejurul, care va dura 10 zile. Despre aceasta a anunțat șefa Direcției Învățământ General Basarabeasca, Ecaterina Pascal. Mai detaliat aici.

Cât va costa organizarea alegerilor prezidențiale și referendumului din Moldova? Precizările președintei CEC 

Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane de lei pentru procesele electorale din toamna 2024. Precizarea a fost făcută de președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angela Caraman, în cadrul emisiunii „Realitatea te privește”, din 12 iulie, de la RLive. Angela Caraman a menționat, de asemenea, că organizarea alegerilor prezidențiale și referendumului în aceeași zi a redus din cheltuieli. Mai multe detalii.

Pacienții bolnavi de cancer vor aștepta mai puțin la ușa medicului. În Moldova se implementează Registrul Național de Cancer

Republica Moldova face un pas semnificativ în lupta împotriva cancerului prin implementarea Registrului Național de Cancer. Directorul Institutului Oncologic, Ruslan Baltaga, a subliniat în cadrul emisiunii „Bună dimineața” de la Moldova 1 că noul registru va contribui la reducerea timpului de așteptare pentru investigații și tratamente, prin transparența și eficiența procesului de gestionare a datelor. Informații aici.

Acces și pentru și pentru cei neangajați în Moldova la programul Prima Casă. Care sunt noile condiții

Programul „Prima casă” va fi extins pentru a oferi acces mai multor cetățeni ai Republicii Moldova la finanțare pentru cumpărarea de locuințe, potrivit unui proiect de lege votat în prima lectură. Detalii aici.

Cei care susțin redacția BAStv în realizarea conținuturilor de calitate, oferim un link către un articol despre cum se poate face acest lucru.

Asta este tot ce am vrut să vă reamintim. Sperăm să fie interesant. Urmărește publicațiile noastre și fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: Telegram, YouTube, Facebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼