Categorii
Actualitate În Basarabeasca

3 posturi de notar disponibile la Basarabeasca – Ministerul Justiției anunță concursul pentru suplinirea locurilor vacante

 

 În temeiul hotărârii Comisiei de licențiere a activității notariale din 8 august 2024 privind desfășurarea concursului pentru suplinirea locurilor vacante de notar, Ministerul Justiției al Republicii Moldova a lansat concursul pentru suplinirea a 14 locuri vacante de notar, distribuite în șapte teritorii de activitate.

Concursul va avea loc pe 16 septembrie și se va desfășura în fața Comisiei de licențiere, separat pentru fiecare teritoriu de activitate.

Distribuția locurilor vacante este următoarea:

  • Basarabeasca – 3 locuri;
  • Bender – 1 loc;
  • Dondușeni – 2 locuri;
  • Dubăsari – 2 locuri;
  • Glodeni – 2 locuri;
  • Taraclia – 2 locuri;
  • Vulcănești – 2 locuri.

Persoanele interesate urmează să depună dosarele de participare la concurs până pe 2 septembrie 2024, în adresa secretariatului Ministerului Justiției. Ulterior, în perioada 3-4 septembrie, candidații trebuie să se prezinte personal la sediul Ministerului Justiției pentru verificarea documentelor depuse.

Conform Legii cu privire la organizarea activităţii notarilor, concursul va fi câștigat de candidatul care obține cea mai mare medie. În cazul în care două sau mai multe persoane au aceeași medie, va fi selectată persoana cu cea mai mare experiență în domeniul notarial. Dacă se ajunge la o egalitate și în privința experienței, ocuparea locului vacant se va decide prin tragere la sorți.

Persoanele care au promovat examenul de calificare în profesia de notar, însă nu au promovat concursul pentru suplinirea locurilor vacante au dreptul să participe la concurs în mod repetat.

Rezultatele concursului vor fi aprobate de Comisia de licențiere și publicate pe paginile web oficiale ale Camerei Notariale și Ministerului Justiției în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la data adoptării hotărârii.

Ultimul concurs pentru ocuparea posturilor vacante de notar a avut loc la sfârșitul anului 2016, când au fost scoase la concurs 56 de funcții.

Reamintim că, de mai bine de un an și jumătate, raionul Basarabeasca nu are niciun notar. Locuitorii sunt nevoiți să se deplaseze în alte regiuni pentru a beneficia de servicii notariale. Pentru mai multe detalii, puteți consulta articolul nostru: Când va fi un notar în raionul Basarabeasca și unde să vă adresați până atunci.

Autor: Virineia Carapirea

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!
Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼