Categorii
Actualitate În Basarabeasca

(VIDEO) Cum a fost sărbătorit Hramul satului în Carabetovca

Pe data de 14 octombrie, locuitorii satului Carabetovca au sărbătorit hramul, o tradiție plină de semnificație și bucurie. Seara, pentru săteni a fost organizat un concert cu participarea artiștilor locali și naționali. Urmăriți în reportajul BAStv cum a decurs acest eveniment.

Concertul a avut loc în incinta Casei de Cultură din localitate. Pe scenă au evoluat ansambluri locale de muzică și dans.

La sărbătoare au fost menționate cuplurile care au trăit împreună mai mult de 20 de ani.

Primarul satului Carabetovca, Sergiu Răcilă, își sărbătorește ziua de naștere în aceeași zi cu data fondării satului.

În cadrul evenimentului, Consiliul local l-a decorat pe primar cu titlul de „Cetățean de Onoare”.

Invitata principală a programului a fost cântăreața Maria Tincu. Punctul culminant al serii a fost hora locuitorilor satului Carabetovca, împreună cu artista.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Basarabeasca

(FOTO) Alegeri pentru Președinții Consiliilor Elevilor în Raionul Basarabeasca

Între 10 și 15 octombrie, gimnaziile și liceele din raionul Basarabeasca au organizat alegeri pentru președinții consiliilor elevilor.  Au participat elevi din clasele V-XII și, în unele cazuri, doar membrii consiliului. Iată rezultatele alegerilor din diverse instituții de învățământ:

Liceul Teoretic “M. Basarab” din orașul Basarabeasca

Pe 10 octombrie, au candidat trei elevi: Anna Chendighilean (clasa a IX-a), Vadim Popovici și Maria Leorda (amândoi din clasa a XII-a). Alegerile s-au desfășurat în mod deschis, cu agitație electorală și dezbateri. Vadim Popovici a câștigat cu 58 de voturi, urmat de Anna Chendighilean cu 41 de voturi și Maria Leorda cu 29 de voturi.

Liceul Teoretic “N. Gogol” din orașul Basarabeasca

Tot pe 10 octombrie, au votat elevii din clasele a V-a până la a XI-a. Maxim Buț, elev din clasa a XI-a, a obținut 84 de voturi, devenind astfel președinte al consiliului elevilor, în timp ce Nadejda Maniahina (clasa a IX-a) a devenit vicepreședintă, cu 26 de voturi.

Liceul Teoretic “A. Pușkin”

Alegerile au avut loc în cadrul consiliului elevilor, cu două candidate: Inna Eni și Karima Cuțitoi. Inna Eni a câștigat în mod unanim, cu 19 voturi din 19, iar Karima Cuțitoi a fost aleasă vicepreședintă.

Gimnaziul “I. Bondarev”

Pe 15 octombrie, au candidat trei elevi: Miroslava Pușcari (clasa a V-a), Nichita Uvertchin (clasa a VI-a) și Samira Costenco (clasa a IX-a). Samira Costenco a câștigat alegerile, primind majoritatea voturilor din cele 77 exprimate de un total de 103 elevi.

Liceul “C. Stere” din Abaclia

La alegerile din 10 octombrie, Dumitru Topală (clasa a X-a) a câștigat cu 115 voturi. Andrian Munteanu (clasa a XI-a) a obținut 80 de voturi, iar Dorin Niculiță (clasa a VII-a) –  51 de voturi. Au votat 248 de elevi dintr-un total de 270, cu 2 buletine anulate.

Liceul “M. Eminescu” din Sadaclia

Pe 11 octombrie, Gabriela Enachi a câștigat alegerile pentru postul de președinte cu un scor de 104 la 25, în fața Dianei Prohnițchi.

Gimnaziul “M. Tarlev” din Bașcalia

Alegerile s-au desfășurat în cadrul consiliului elevilor, cu 14 membri prezenți. Mihaela Iabanji (clasa a IX-a) a fost aleasă președinta consiliului elevilor pentru raion, iar Gabriela Efrim (tot din clasa a IX-a) a devenit președintă la nivel de liceu.

Gimnaziul din satul Iserlia

Aici, pentru funcția de președinte s-au înscris două eleve: Ecaterina Gagauz și Alina Costin. Cu diferența de un vot, a învins Ecaterina Gagauz. În total, au participat 17 copii din clasele a V-a până la a IX-a.

Gimnaziul din satul Carabetovca

Alegerile s-au desfăşurat pe 16 octombrie. Pentru postul de președinte au candidat Beatriz Ciornîi (clasa a IX-a) și Cătălina Țurcanu (clasa a VIII-a). În urma votării a celor 48 de elevi, a câştigat Beatriz Ciornîi, cu 39 de voturi. Buna desfăşurare a alegerilor a fost monitorizată şi ghidată de către managerul instituției, Tatiana Vrabie.

Aceste alegeri au demonstrat angajamentul elevilor din raionul Basarabeasca de a-și alege reprezentanți care să le susțină interesele și să promoveze o atmosferă activă în comunitatea școlară. Fiți alături de noi pentru a afla mai multe din comunitatea educațională.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

Centrele multifuncționale vor funcționa după un program prelungit în ziua alegerilor

În ziua alegerilor prezidențiale și a referendumului republican, centrele multifuncționale vor fi deschise între orele 7:00 și 21:00.

În această zi, cetățenii cu vârsta de peste 18 ani vor putea obține acte de identitate temporare, precum și documente gata. Locuitorii pot verifica valabilitatea actelor de identitate și le pot înlocui, dacă sunt invalide, contactând orice centru multifuncțional sau reprezentanțele diplomatice din străinătate.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼