Cadrul normativ privind controlul alimentelor congelate rapid, destinate consumului uman a fost îmbunătățit și aliniat la cerințele UE. Deciziile au fost aprobate la ședința de miercuri, 10 ianuarie, a cabinetului de miniștri.
Obiectivul principal al noilor modificări este ajustarea procedurilor de monitorizare a temperaturii în vehiculele de transport și în spațiile de depozitare pentru alimentele congelate rapid. Astfel, se impune ca mijloacele de transport să fie echipate cu dispozitive de înregistrare pentru a monitoriza temperatura în mod regulat și frecvent, asigurând astfel condiții optime pentru păstrarea alimentelor congelate.
De asemenea, proiectul stabilește cerințe stricte pentru instrumentele folosite în controlul temperaturii, stabilind respectarea anumitor standarde internaționale. Operatorii din industria alimentară sunt obligați să păstreze documentația relevantă pentru a permite verificarea conformității acestor instrumente cu standardele impuse. Totodată, înregistrările referitoare la temperaturi vor fi datate și păstrate de către operatorul din sectorul alimentar pentru cel puțin un an sau o perioadă mai lungă, ținând cont de natura și de perioada de conservare a alimentelor supuse congelării.
Tot astăzi, Guvernul a aprobat un alt proiect prin care standardele de calitate a uleiurilor comestibile au fost ajustate la cerințele UE. Astfel, cetățenii vor avea acces la uleiuri vegetale comestibile mai sigure și de înaltă calitate.
Abonați-vă la noi pe rețele sociale: Telegram, YouTube, Facebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!