Incendiu pe linia de cale ferată Cimișlia-Basarabeasca. Focul s-a răspândit din Ucraina

Foto: CFM

Recent, pe 8 iulie, echipa de pompieri a trenului de intervenție la incendii a Căii Ferate din Moldova a reacționat prompt în cadrul unui incendiu de vegetație, care a cuprins iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată Cimișlia-Basarabeasca. Focarul incendiului vegetal a fost sesizat pe teritoriul Ucrainei aproximativ la ora 12.00. Despre aceasta a anunțat CFM.

Din cauza timpului canicular, flăcările și-au lărgit aria, trecând hotarul și cuprinzând tronsonul de cale ferată Cimișlia-Basarabeasca, kilometrul 125. Angajații Căii Ferate au reacționat imediat, informând Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Totodată, echipa de pompieri a trenului de intervenție a stației Basarabeasca, în regim de urgență, a întreprins măsurile necesare pentru localizarea și lichidarea incendiului din imediata apropiere a liniilor de cale ferată.

Menționăm că ieri, în condițiile temperaturilor ridicate, un incendiu masiv a ajuns în gospodăriile locuitorilor din zona de frontieră cu Ucraina, care a afectat mai cu seamă grădinile oamenilor. Cauza incendiului este investigată.

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼