(FOTO)Reabilitarea căilor ferate din sudul Moldovei continuă: alți 4 kilometri de infrastructură feroviară modernizată

Lucrările de reabilitare a căilor ferate din sudul țării au înregistrat noi progrese pe tronsonul Tighina-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova. În ultima lună, au fost efectuate lucrări de reparație capitală pe aproape 4 kilometri din sectorul Tighina-Hagimus, marcând un alt pas important în modernizarea infrastructurii feroviare naționale.

Potrivit autorităților, pe acest sector au fost deja montate traverse, șine provizorii și stratul de piatră, pregătind terenul pentru instalarea noilor șine. În paralel cu aceste lucrări, echipele implicate în reabilitare se concentrează pe curățarea podurilor și podețelor de pe acest traseu, precum și a canalelor de evacuare a apelor. De asemenea, în cadrul proiectului, se înlocuiesc 60 de schimbătoare de cale, pentru a asigura un transport feroviar mai eficient și sigur.

„În următoarea perioadă, lucrările de reabilitare vor continua și pe alte segmente feroviare. Mergem înainte, continuăm să reabilităm căile ferate ale Moldovei,” a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, citat de moldpres.md.

Acest proiect de reabilitare, considerat cel mai mare din istoria recentă a Republicii Moldova, vizează un total de 233 de kilometri de cale ferată. Potrivit întreprinderii Calea Ferată din Moldova, scopul este îmbunătățirea calității serviciilor feroviare, precum și asigurarea unui transport de mărfuri și pasageri fără restricții de viteză sau masă. De asemenea, se urmărește reluarea transportului feroviar de pasageri în sudul țării, activitate suspendată momentan.

Reamintim că tronsonul Tighina-Căușeni-Basarabeasca-Giurgiulești este unul dintre cele mai aglomerate și strategice segmente de cale ferată din țară, asigurând tranzitul de mărfuri din România și Ucraina. Valoarea proiectului se ridică la 113 milioane de euro, finanțare oferită de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Uniunea Europeană.

Sursa foto: Pagina Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼