Pentru a susține comunicarea eficientă dintre farmaciști și oamenii care trec zilnic pragul farmaciilor, Ministerul Sănătății și Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova, cu suportul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova și Uniunii Europene, au lansat o campanie de informare a cetățenilor, peste 300 de farmiciști, antrenați într-o campanie de informare a cetățenilor despre vaccinarea anti-Covid.
Campania se va desfășura pe parcursul următoarelor 2 luni în peste 100 de farmacii din 4 rețele naționale cu implicarea în rol de ambasadori ai vaccinării a peste 300 de farmaciști.
Printre acțiunile desfășurate se numără organizarea unei serii de instruiri a farmaciștilor în promovarea vaccinării și comunicarea pro-vaccinare, la care au participat sute de farmaciști din întreaga țară, dar și elaborarea materialelor informative privind imunizarea și comunicarea eficientă despre COVID-19.
Zinaida Bezverhni, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății: „Vaccinarea împotriva COVID-19 protejează oamenii de formele grave ale bolii și de deces, asigurându-le o imunitate mai de durată. Însă știrile false și miturile care circulă în societate îi determină adesea să amâne vaccinarea. De aceea, am considerat importantă implicarea farmaciilor în promovarea mesajelor cu privire la beneficiile vaccinării – este un proiect de colaborare în premieră dintre Ministerul Sănătății și Asociația Farmaciștilor. Fiind în prima linie de comunicare cu pacienții, farmaciștii pot oferi oamenilor informații dovedite științific, contribuind la sporirea acceptabilității vaccinului și creșterii ratei de vaccinare în rândul populației