Fracțiunea „ȘOR” a pregătit proiectul moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului.

Fracțiunea Partidului „ȘOR” a anunțat, înainte de a începe ședința extraordinară a Parlamentului din 20 ianuarie, că a pregătit proiectul moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului Republicii Moldova. Printre argumentele moțiunii sunt menționate și efectele crizei energetice. La rândul său, speakerul Igor Grosu a menționat că pe ordinea zilei se află doar un subiect și alte proiecte nu se acceptă. 

„Am pregătit o soluție pentru întreaga țară. Vreau să anunț că proiectul moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului este gata. Moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului Republicii Moldova, după briefing, o vom pune spre semnare deputaților Parlamentului”, a spus Marina Tauber, în cadrul briefingului de presă.

La fel, deputata s-a referit la motivele care au stat la baza moțiunii. „Argumentele moțiunii de cenzură sunt multe și toate plauzibile, pentru că Guvernul Gavriliță a distrus tot. Promisiunile făcute au fost doar un truc electoral. Doar criza energetică este un motiv suficient pentru a demite acest guvern”, a precizat Tauber.

În cadrul ședinței, deputata fracțiunii a anunțat că proiectul este gata și îl propune spre semnare tuturor deputaților.

La rândul său, președintele Parlamentului Igor Grosu a spus că nu poate fi examinat proiectul în cadrul ședinței extraordinare.

„Îmi pare rău, dar dacă era de procedură vă ofeream timp. Acum urmați calea dumneavoastră și la proxima ședință în caz că veți fi cu actele în regulă…”, a spus Grosu.

Tot el a menționat: „Stimați colegi, alte propuneri nu se acceptă la ordinea de zi și intervenția dată nu a fost la ordinea de zi”, a comunicat Grosu.

Amintim că, în data de 17 ianuarie, fracțiunea Partidului „ȘOR” a cerut sprijinul fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

Totodată, fracțiunea a venit cu propunerea pentru ordinea de zi, printre acestea se regăsea inițierea unei moțiuni de cenzură asupra activității Guvernului și exprimarea votului de neîncredere acordat Guvernului la învestitură, dar și constituirea unei comisii speciale a Parlamentului în vederea identificării unor soluții de depășire a crizei energetice.

„Motivul este cât se poate de argumentat, logic și plauzibil. Este vorba de situația critică și deplorabilă în care s-au pomenit cetățenii Republicii Moldova în urma aprofundării crizei energetice și sociale, generate de creșterea galopantă a prețurilor la toate resursele energetice, precum și incompetența, dar și incapacitatea Guvernului de a gestiona această criză și necesitatea de a întreprinde unele măsuri urgente în vederea depășirii acestei situații critice și a veni în ajutorul cetățenilor”, se arată într-o declarație.

Sursa: newsmaker.md

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼