Astăzi, apa de orez este noul trend în materie de frumusețe pentru creșterea părului. Mulți susțin că secretul părului lung și strălucitor este datorită unei simple clătiri. În continuare vă prezentăm câteva detalii referitor la amidonul de orez.
Funcționează apa de orez?
Un studiu a arătat că inozitolul, un compus găsit în apa de orez, a fost capabil să repare părul deteriorat și să-l protejeze de deteriorările viitoare. Acest lucru poate încuraja creșterea părului prin diminuarea ruperii. De asemenea, se crede că apa de orez poate încuraja sănătatea scalpului și reduce iritarea sa, ceea ce poate crea un mediu ideal pentru creșterea părului. Conținutul de amidon al orezului acoperă firele de păr, creând aspectul unui păr mai gros. Amidonul poate, de asemenea, netezi părul.
Ce efect are apa de orez asupra părului?
Fiind bogată în aminoacizi, vitamine, minerale, antioxidanți și inclusiv inozitol, ingredient cu rol cunoscut în întărirea firului de păr, persoanele care folosesc această combinație de substanțe nutritive benefice părului, prezente în apa de orez, susțin că se bucură de un păr mai puternic, mai sănătos, mai lucios și chiar mai lung. Printre numeroasele ei beneficii, se numără: mai mult volum; structura părului este întărită; părul devine suplu; oprește căderea părului; creșterea este stimulate.
Apa de orez este potrivită pentru toate tipurile de păr?
Din păcate, nu! Pentru a afla dacă acest ritual este potrivit pentru părul dumneavoastră, umpleți un pahar cu apă, taiați o șuviță scurtă de păr și puneți-o în apă. Dacă șuvița se scufundă pe fundul paharului sau până la mijloc, înseamnă că aveți o porozitate medie sau normală și, prin urmare, părul dumneavoastră este sănătos și bine hidratat, astfel că vă puteți clăti cu apă de orez. Însă, dacă firul rămâne la suprafață, acest lucru indică o porozitate scăzută a părului. Prin urmare, ar trebui să folosiți acest tratament cât mai rar cu putință, de preferat o dată la 3-4 săptămani, altfel poate deveni prea uscat, cu tendință de rupere.
Cum vă puteți prepara de una singură apa de orez?
Clătiți cu apă rece o cană de orez brun sau alb printr-o strecurătoare pentru a îndepărta reziduurile. Apoi, turnați orezul spălat într-o cană de măsurat. Adăugați apoi o cantitate dublă sau triplă de apă, amestecați energic și lăsați cana de măsurat plină la înmuiat timp de 30 de minute. Apa ar trebui să fie tulbure și lăptoasă. În etapa următoare, se toarnă din nou totul prin sită, iar apa se colectează separat, într-un vas sigiliat timp de 2 zile, pentru a fermenta. Acum puteți folosi toată apa de orez direct pentru următoarea spălare a părului. Sfat: pentru o utilizare mai ușoară, turnați lichidul într-o sticlă cu pulverizator. Mai întâi se spală părul cu șampon, apoi se pulverizează apa de orez în păr, se masează bine și se lasă să acționeze cel puțin 5-10 minute. La final, clătiți bine. Dacă a rămas apă de orez, puneți-o la frigider până la următoarea clătire a părului. Se poate păstra timp de aproximativ o săptămână.
Această tehnică de îngrijire a părului, de fapt e o practică veche cu origini în Japonia. Încă din perioada Heian, femeile nipone se bucură de un păr puternic, negru ca abanosul și care atinge pământul, grație clătirii lui în apă de orez, cunoscută și ca Yu-Su-Ru. Această metodă a fost adoptată în lumea occidentală în ultimii ani, multe femei mândrindu-se cu părul lor sănătos grație acestei tradiții străvechi.
Abonați-vă la noi pe rețele sociale: Telegram, YouTube, Facebook и Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!