Susțineți BAStv

Ce încălcări din traficul rutier nu mai sunt surprinse de camere

Potrivit șefului Secției Evidență și Analiză Accidente Rutiere din cadrul INSP, Pavel Apostol, camerele de supraveghere a traficului rutier nu mai surprind încălcările privind fixarea centurii de siguranță și folosirea telefonului mobil la volan.

În cadrul podcastului „Dialoguri”, Pavel Apostol a menționat că, în prezent, aceste camere monitorizează doar viteza autovehiculelor și traversarea la culoarea roșie a semaforului. Pavel Apostol a explicat că se examinează posibilitatea extinderii funcționalității acestor camere pentru a surprinde și alte tipuri de încălcări, însă aceasta este doar o perspectivă.

În ceea ce privește prezența frecventă a echipajelor de poliție pe traseele din Republica Moldova, Pavel Apostol a subliniat că acestea nu ar trebui să deranjeze șoferii care respectă regulile de circulație rutieră.

„Amplasarea echipelor de patrulare este realizată în baza unui algoritm bine prestabilit. Noi realizăm analiza situației accidentale, noi analizăm analiza situației criminogene, respectiv echipe de patrulare sunt amplasate în acele locații unde fie există riscul producerii unui accident rutier, fie se constată, cu părere de rău, că pe acea porțiune de drum cel mai des se încalcă sau în preajma acelui sector înregistrăm anumite categorii de infracțiuni, iar noi putem să intervenim și să prevenim. În unele situații, prezența acestor echipaje responsabilizează”, a argumentat Pavel Apostol.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼