Cele mai bune remedii naturale pentru răcială

Principala armă pe care o avem în lupta cu răceala, tusea si gripa este propriul nostru sistem imunitar și suntem sfătuiți deseori să evităm medicamentele. O alternativă de tratament la îndemână vine de la natură. În acest articol vă vom prezenta câteva lucruri pe care le puteți face pentru a preveni această afecțiune sezonieră, dar și câteva remedii naturiste pentru răceală, în cazul în care ați reușit totuși să vă îmbolnăviți.

Ghimbir

Ghimbirul este un alt medicament puternic pe care natura ni-l pune la dispoziție prin proprietățile sale antivirale și antiinflamatorii, dar și prin faptul că susține procesul digestiv. Tot prin consumul regulat de ghimbir îți poți întări sistemul imunitar. Deși poate fi consumat ca atare, ghimbirul mai poate fi folosit sub formă de ceai, în combinație cu lămâie și miere de albine, sau ca ingredient extra pentru o supă de pui, de exemplu. Pulberea de ghimbir este un condiment excelent pentru salate și rețete la cuptor.

Miere

Mierea poseda o varietate de proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Mierea adaugată în ceaiul cu lamâie poate ușura durerea în gât. Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că oferind copiilor 10 grame de miere înainte de culcare, s-a redus gravitatea simptomelor de tuse. Copiii au dormit mai bine, ceea ce ajută, de asemenea, la reducerea simptomelor răcelii. Nu trebuie să dați niciodată miere unui copil mai mic de 1 an, deoarece mierea conține adesea spori botulinici. Deși sunt de regulă inofensivi pentru copii mai mari și adulți, sistemul imunitar al sugarilor nu este capabil să le elimine.

 Usturoiul

Cel mai puternic antibiotic natural, usturoiul este un adevărat supererou în lupta cu virusurile și bacteriile. Are un puternic efect antiinflamator și eliberează căile respiratorii datorită aromei foarte puternice. Pentru ca efectul usturoiului să fie pe deplin pus în valoare, consumă-l crud, alături de câteva legume pline de vitamine, cum ar fi roșiile, sfecla roșie, broccoli și morcovii. Atenție, însă, dacă ai un stomac sensibil, pentru că prea mult usturoi îți poate crea disconfort. De asemenea, dacă ai, în general, o tensiune arterială mică, reține că usturoiul are proprietăți hipotensive și îți poate scădea și mai mult tensiunea, ceea ce poate duce la stare de slăbiciune și vertij.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, esențiali pentru buna funcționare a sistemul imunitar. În caz de răceală, este ideal să consumi cât mai multe lichide, inclusiv ceai verde, însă este foarte important să te gândești la acest remediu ca la unul care, mai degrabă, previne răceala și alte afecțiuni, în loc să le trateze odată ce acestea apar. O alternativă mai puternică a ceaiului verde este pulberea de matcha, bogată, de asemenea, în antioxidanți și catehină, un ingredient deosebit de eficient în lupta împotriva diabetului și a cancerului.

Vitamina C

Vitamina C este esențială pentru tratarea răcelii. Aceasta se găsește în lămâi, portocale, grapefruit, legume verzi, etc. Băuturile pe bază de citrice pot contribui la ameliorarea infecțiilor tractului respirator superior.

Gargară cu apă sărată

Gargara cu apă sărată poate ajuta la prevenirea infecțiilor respiratorii superioare și poate scădea severitatea simptomelor răcelii. De exemplu, poate ușura durerea în gât și congestia nazală. Folosiți 1/2 linguriță de sare dizolvată într-un pahar de apă caldă, o dată sau de 2 ori pe zi.

Uleiuri esențiale

Există multe uleiuri esențiale potrivite pentru răceală, dar vă recomandăm uleiul de eucalipt, care are proprietăți antivirale și antimicrobiene și uleiul de mentă, care este folosit ca un decongestionant natural și un reducător de febră.

 Baia de oțet la picioare

Șosetele înmuiate în oțet sau frecțiile cu acesta sunt printre cele mai vechi leacuri din lume. Această metodă este ideală pentru scăderea febrei și pentru scurtarea perioadei cu simptome puternice. Trebuie să amestecați 3-4 pahare de oțet de mere cu 3-4 pahare de apă caldă, în care să țineți picioarele pentru câteva minute.

Autor: Cristina Lupașcu

 

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼