Susțineți BAStv

Comisia Națională pentru Recensământul Populației și Locuințelor face apel pentru participarea tuturor la exercițiul de importanță națională

Foto: moldpres.md

Persoanele care nu au participat încă la recensământ sunt îndemnate să se implice în acest exercițiu de importanță națională până la 7 iulie, data la care se încheie perioada de recenzare. Apelul a fost lansat în cadrul ședinței Comisiei Naționale pentru Recensământul Populației și Locuințelor, prezidată de secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

„Fiecare trebuie să fie conștient că datele colectate în cadrul recensământului vor contribui la îmbunătățirea politicilor publice și la implementarea proiectelor de dezvoltare. Ne dorim ca tot ce facem în infrastructură, educație sau medicină să corespundă necesităților oamenilor, iar pentru aceasta trebuie să dispunem de informații actualizate și reale”, a declarat Artur Mija.

Locuitorii care nu au fost recenzați pot contacta personalul de recensământ din zona lor pentru a programa interviurile. Cei care nu au contactele recenzorului responsabil pot completa formularul de pe site-ul Biroului Național de Statistică, trimite un mesaj la adresa rpl2024@statistica.gov.md (inclusiv adresa de domiciliu) sau apela gratuit Linia Verde 0800 800 24.

În cadrul ședinței s-au discutat și aspectele legate de recenzarea persoanelor fără adăpost, a refugiaților și a persoanelor strămutate. Totodată, a fost aprobat modelul chestionarului pentru realizarea anchetei post-recenzare.

Recensământul populației și locuințelor se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie 2024. Până acum, au fost recenzate aproximativ 2,4 milioane de persoane și peste 1,6 milioane de locuințe.

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt.

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼