Susțineți BAStv

Dan Perciun: absolvenții de liceu cu performanțe la informatică ar putea obține nota 10 din oficiu la BAC

Dan Perciun: absolvenții de liceu cu performanțe la informatică ar putea obține nota 10 din oficiu la BAC
FOTO: Simbol

Absolvenții de liceu din R. Moldova care înregistrează performanțe prin prezentarea certificatelor de competență la Informatică ar putea să-și asigure o notă de 10 din oficiu la examenul de BAC. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Dan Perciun, la Clubul de presă al Școlii de Jurnalism din Republica Moldova.

„În decurs de două-trei săptămâni, cred că vom introduce și oferi posibilitatea pentru absolvenții de liceu care acumulează anumite certificate de competență la Informatică să fie scutiți de examenul de BAC. Vrem să promovăm mai mult Informatica în rândul elevilor și atunci, după modelul limbilor străine, vor putea să nu mai susțină examenul, dacă obțin niște certificări din timp”, a declarat ministrul Perciun joi-seară, în cadrul Clubului de presă al Școlii de Jurnalism din R. Moldova.

Potrivit oficialului, schimbarea va fi efectuată în baza standardelor clasice europene.

În prezent, nota 10 din oficiu la sesiunea de BAC este acordată liceenilor câștigători ai olimpiadelor naționale și/sau internaționale la disciplinele de studiu, precum și celor care au competențe lingvistice, certificate la nivel internațional.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼