Electorala 2023

Fracțiunea PAS are un nou deputat. Curtea Constituțională a validat mandatul Marianei Lucrețeanu

Fracțiunea PAS are un nou deputat. Curtea Constituțională a validat mandatul Marianei Lucrețeanu
anticoruptie.md

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) s-a ales cu un nou deputat în Parlament. Magistrații Curții Constituționale (CC) au examinat sesizarea depusă de Comisia Electorală Centrală (CEC) și au validat mandatul candidatului supleant Mariana Lucrețeanu. Aceasta, îi va ocupa locul actualului ministru al Educației, Dan Perciun.

Mariana Lucrețeanu este inginer de profesie și este originară din orașul Vadul lui Vodă. Chiar ea a scris pe rețelele de socializare că a fost plecată din țară de mai bine de 20 de ani. Lucrețeanu a acceptat invitația de a participa la alegerile parlamentare pe lista PAS, motivând că vrea să contribuie la schimbare, venind cu viziunea unei rutine bine gândite, acumulată în urma unui trai într-o țară înalt dezvoltată. Lucrețeanu a fost cea de-a 77-a candidată pe lista PAS pentru alegerile parlamentare din iulie 2021.

„Cu mare onoare, respect față de cetățeni, iubire față de oameni, frică de Dumnezeu și dragoste enormă pentru țara mea natală, cultura și neamul meu – am acceptat responsabilitatea uriașă de a fi deputat în Parlamentul Republicii Moldova”, a scris deputata pe rețelele de socializare precizând că, comunicarea deschisă va fi o prioritate în activitatea sa de deputat.

Amintim, un fotoliu de deputat PAS a rămas vacant, după ce ex-deputatul Dan Perciun a acceptat funcția de ministru al Educației, în Guvernul Recean. În total, PAS deține 63 de mandate în actualul Legislativ.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼