Susțineți BAStv

Guvernul a aprobat modificări la lista documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea frontierei de stat

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, au fost aprobate modificări la lista documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova de către străini.

Conform noilor reglementări, pe lângă documentele de călătorie acceptate, emise de Confederația Elvețiană, Republica Italiană, Republica Lituania și Republica Federală Germania, pașaportul temporar emis de aceste state va fi acum acceptat pentru traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova. De asemenea, la lista documentelor de călătorie pentru Regatul Belgiei, Regatul Danemarcei, Republica Finlanda, Republica Franceză, Republica Irlanda și Republica Slovacă se adaugă pașaportul de urgență.

Ministerul Afacerilor Interne a explicat că scopul principal al acestui proiect este garantarea dreptului fundamental la libera circulație a persoanelor, având în vedere emiterea de către unele state a unor noi tipuri de documente de călătorie. Un alt motiv pentru aceste modificări este experiența practică din punctele de trecere a frontierei de stat, care subliniază necesitatea unor intervenții normative pentru cetățenii țărilor scutiți de obligativitatea deținerii unei vize pentru intrarea, ieșirea și tranzitarea teritoriului Republicii Moldova.

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼