Electorala 2023

Măsuri speciale la Aeroportul Chișinău: cei peste 15 mii de evrei hasidici, care au tranzitat R. Moldova pentru a merge în Ucraina, se întorc în Israel

Măsuri speciale la Aeroportul Chișinău: cei peste 15 mii de evrei hasidici, care au tranzitat R. Moldova pentru a merge în Ucraina, se întorc în Israel
realitatea.md

Începând de azi, 18 septembrie, evreii hasidici care au marcat Anul Nou evreiesc în orașul ucrainean Uman, vor tranzita teritoriul R. Moldova pentru a-și continua deplasarea către țara de reședință. Prin urmare, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că instituțiile din domeniul securității naționale reiau aplicarea măsurilor speciale pentru gestionarea fluxului sporit de tranzit și oferirea unui grad optim de confort atât cetățenilor, cât și tuturor călătorilor.

Aeroportul Internațional Chișinău s-a pregătit pentru a gestiona numărul crescut de aeronave și pasageri care tranzitează prin zonă. În apropierea aeroportului, a fost amenajat un platou de așteptare special destinat evreilor hasidici, unde se pot efectua verificări și pregătiri pentru continuarea călătoriei.

De asemenea, au fost instalate corturi destinate verificărilor. Fluxuri speciale de procesare a documentelor au fost create pentru a evita suprapunerea cu cursele aeriene regulate, iar turele de personal au fost suplimentate pentru a optimiza procesele.

Totodată, pasagerii curselor aeriene sunt îndemnați să se prezinte cu rezervă de timp la Aeroportul Internațional Chișinău. Accesul în aerogară va fi strict pentru personalul aeroportuar și pasagerii cu bilet pentru cursele aeriene.

Pe drumurile naționale dinspre punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene, echipaje ale Poliției vor asigura fluidizarea traficului întru evitarea creării ambuteiajelor și disconfortului pentru participanții la trafic.

Ministerul Afacerilor Interne va asigura implementarea tuturor măsurilor speciale pentru a garanta liniștea publică și derularea obișnuită a activităților cotidiene.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼