Susțineți BAStv

Programările online – posibile pentru obținerea certificatelor și extraselor din arhivă. Sistemul elaborat este deja funcțional

Programările online – posibile pentru obținerea certificatelor și extraselor din arhivă. Sistemul elaborat este deja funcțional
ziarulnational.md

Persoanele fizice și juridice din Republica Moldova, inclusiv cele din diasporă, dar și cetățenii străini se pot programa online pentru depunerea cererilor privind obținerea certificatelor, copiilor și extraselor din documentele de arhivă.

Agenția Națională a Arhivelor (ANA), în comun cu Ministerul Justiției și Agenția de Guvernare Electronică, a elaborat un sistem informațional de programări online, care este deja funcțional.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției se arată că, pe lângă programările pentru solicitarea documentelor de arhivă, prin intermediul acestei platforme persoanele interesate se pot programa pentru a face cercetări în sala de studiu.

Platforma poate fi accesată de pe pagina principală a instituției: www.arhiva.gov.md, secțiunea „Programări ONLINE”. Serviciul este gratuit și va fi disponibil pentru programări după data de 2 octombrie, deoarece până atunci au fost completate toate programările prin vechiul sistem sau prin telefon, se mai menționează într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Totodată, cetățenii sunt informați că etapa a doua a modernizării serviciilor publice prestate de către Agenția Națională a Arhivelor va cuprinde oferirea posibilității de depunere și a solicitărilor propriu-zise în format online.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼