Susțineți
BAStv

„Retrospectiva săptămânii” de la BAStv: deconectarea apei, sărbătorile naționale și multe altele

„Retrospectiva săptămânii” – o secțiune în care postăm cele mai importante știri publicate pe site-ul nostru în ultimele 7 zile. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent și să nu ratezi nimic important pentru tine.

Locuitorii din satul Abaclia sunt nevoiți să supravățuiască caniculei fără apă în robinete

În pofida temperaturilor record care sunt înregistrate de meteorologi, locuitorii  satului Abaclia, de circa 3 saptămâni la rând, sunt deconectați de la sistemul de asigurare cu apă potabilă. Redacția Bas TV a încerct să facă mai multă lumină în această ”criza a apei” atestată la Abaclia. Mai multe detalii aici.

(FOTO) Titlul ,,Marca Populară Basarabeasca”. Cine este deținătorul

12 producători locali din raionul Basarabeasca, au participat de Ziua Independenței Republicii Moldova, la 27 august curent, la primul Târg ,,Marca Populară Basarabeasca”, organizat de Studioul  BAS TV în premieră. Mai mult pe site.

(VIDEO) Ziua Independenței în Basarabeasca

Cea de-a 32-a aniversare a Independenței Republicii Moldova a fost marcată și de locuitorii raionului Basarabeasca. Oamenii și-au amintit de aspirațiile pe care le-au avut la începutul anilor ’90 și la costurile independenței. Sărbătoarea a culminat cu un concert de zile mari în centrul orașului. Detalii aici.

Astăzi, 31 august, în Republica Moldova este marcată Ziua Limbii Române

În Republica Moldova, dar și în România, este marcată astăzi Sărbătoarea Națională „Limba noastră cea română”. Sărbătoarea Limbii Române este strâns legată de procesele de renaştere naţională de la sfârşitul anilor ”80 ai secolului trecut. Informații în plus.

Un bărbat din Sadaclia a lovit o femeie și a amenințat oamenii de pe stradă cu cuțitul

Un bărbat din s. Sadaclia a fost reținut pentru 72 de ore de către Inspectoratul poliției Basarabeasca, după ce a lovit o femeie de 70 de ani și a amenințat oamenii de pe stradă cu un cuțit. Mai mult aici.

(VIDEO) Focuri de artificii și graffiti pentru benificiarii Centrului de tineret ,,Phoenix”

La mijlocul lunii august, un grup de muraliștii români au organizat un atelier de graffiti pentru benificiarii Centrului de tineret ,,Phoenix”. Anticipând atelierul de creație, pictorii stradali au realizat 2 picturi murale și un graffiti pe pereții edificiului. Depalii pe site-ul nostru.

Să ne amintim. Iordanovca – sat frumos, dar cu oameni doar de Hram (anul 2022)

Astăzi, 28 august, este Hramul satului Iordanovca. Să ne amintim anul 2022, cum băștinașii povesteau despre viața în Iordanovca atunci și cum au fost pe timpuri. Informații aici.

Cei care susțin redacția BAStv în realizarea comținuturilor de calitate, oferim un link către un articol despre cum se poate face acest lucru.

Asta este tot ce am vrut să vă reamintim. Sperăm să fie interesant. Urmărește publicațiile noastre și fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼