Susțineți BAStv

,,Retrospectiva săptămânii” de la BAStv: Ferma de struți, mediile la BAC, sondajul săptămânii și multe altele

„Retrospectiva săptămânii” – o secțiune în care postăm cele mai importante știri publicate pe site-ul nostru în ultimele 7 zile. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent și să nu ratezi nimic important pentru tine.

(VIDEO) Ferma de struți din satul Abaclia: cum e să dezvolți o astfel de afacere

Ferma de struți din satul Abaclia a fost înființată în anul 2018. Cât de profitabilă este creșterea struților în Moldova și cu ce dificultăți se confruntă fondatorii fermei, aflați din reportajul corespondenților BAStv. Mai multe informații pe site.

Comasarea administrativă: susțineți această inițiativă a autorităților? Sondajul săptămânii

În această primăvară, Guvernul a aprobat Strategia de reformă a administrației publice, care include procesul de unificare administrativ-teritorială. Am decis să întrebăm utilizatorii site-ului BAStv cât de reușită este, în opinia lor, această inițiativă și care ar fi rezultatele implementării ei. Detalii aici.

Care sunt liceele cu cea mai mare și cea mai mică medie la BAC din raionul Basarabeasca

Din toate cele cinci licee din raionul Basarabeasca, cea mai mare medie a candidaților înscriși în acest an la sesiunea de bacalaureat, a fost în liceul ,,M. Eminescu” din s. Sadaclia. Iar cea mai mică medie a fost înregistrată în liceul ,,N. Gogol” din or. Basarabeasca. Mai mult pe site-ul nostru.

Mihaela Beresteanu – absolventa cu cea mai mare medie la BAC din raionul Basarabeasca

Mihaela Beresteanu – absolventa Liceului Teoretic „Matei Basarab” din or. Basarabeasca a obținut cele mai bune rezultate la BAC în raionul Basarabeasca. La examene, Mihaela a luat 3 note de „9” și o notă de „10”. Din spusele ei, pregătirile pentru examen, dar și examenul în sine, nu au împiedicat-o să facă ceea ce iubește – laminarea genelor și sprâncenelor. Cum a reușit Mihaela această performanță și care sunt secretele îmbinării utilului cu plăcutul, aflați mai jos. Informații în plus.

Accident grav la Cimișlia: doi minori au murit, iar al treilea a fost rănit

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea din 10 spre 11 iunie, la intrarea în satul Cicur-Mingir din raionul Cimișlia. În urma impactului au decedat doi minori. Mai detaliat aici.

A apărut primul porumb în Basarabeasca. Care este prețul

Recent, pe tarabele pieții din Basarabeasca a apărut porumbul dulce, unul din bunătățile specifice sezonului călduros. Prețul unui știulete ajunge până la 10 lei. Mai mult pe site.

,,Istoria noastră a început încă de pe băncile școlii”. Povestea de dragoste a lui Veceslav și Dorina

Dorina Moleșteanu și soțul ei, Veceslav Eșanu, trăiesc o poveste de dragoste de mai bine de 10 ani, de pe vremea când erau încă școlari. Viitorii soți s-au întâlnit în s. Abaclia, de unde provin. Cum au decis să formeze o familie încă fiind adolescenți, urmăriți în materialul BAStv. Detalii aici.

Cei care susțin redacția BAStv în realizarea comținuturilor de calitate, oferim un link către un articol despre cum se poate face acest lucru.

Asta este tot ce am vrut să vă reamintim. Sperăm să fie interesant. Urmărește publicațiile noastre și fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼