Susțineți BAStv

„Retrospectiva săptămânii” de la BAStv: proteste, fotbal, hramul satului și multe altele

„Retrospectiva săptămânii” – o secțiune în care postăm cele mai importante știri publicate pe site-ul nostru în ultimele 7 zile. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent și să nu ratezi nimic important pentru tine.

(FOTO) Noi proteste: agricultorii din raionul Basarabeasca sunt în așteptarea unei reacții din partea autorităților centrale

Pe 22 noiembrie, agricultorii din raionul Basarabeasca au pornit cu tractoarele spre Chișinău. Acțiunea a fost organizată de Asociația ,,Forța Fermierilor”. La aceată oră fermierii se întâlnesc la Guvern pentru a discuta cu autoritățile despre revendicările fermierilor. Aceștia intenționează să protesteze fără întrerupere, până la 31 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Mai mult aici.

Situația sectorului agricol în raionul Basarabeasca. Ce efect a avut ploaia din ultimele zile

Ploile din ultimele zile sunt benefice pentru finalizarea lucrărilor agricole, dar sunt insuficiente în condițiile deficitului de apă în sol cauzat de seceta din cursul anului. Despre aceasta a anunțat șeful Direcției Agricultură și Industrie Alimentară din raionul Basarabeasca, Ion Catană. Informații în plus.

IP Basarabeasca reaminteşte bicicliștelor regulile de circulației: vesta e obligatorie, casca e recomandabilă

Bicicliștii duc un mod sănătos de viață, dar se expun pericolului. Comparativ cu ceilalți participanți la trafic ei sunt mult mai supuși riscului de a fi implicați în accidente rutiere pentru că de multe ori circulă printre mașini, iar noaptea sunt observați cu greu de șoferi pentru că nu poartă elemente reflectorizante. Astfel, pentru un trafic în condiții civilizate și de siguranță, Inspectoratul de Poliție (IP) Basarabeasca reamintește. Detalii aici.

Moldovenii pot obține 8 documente online. Care sunt acestea

Cetățenii Republicii Moldova care dețin semnătură digitală au posibilitatea să comande online și să primească instantaneu (în regim de timp real), în cabinetul personal (MCabinet), încă opt tipuri de documente și anume. Mai detaliat.

(VIDEO) Slujbă divină de ziua hramului în satul Bașcalia

Creștinii ortodocși de stil vechi au sărbătorit pe 21 noiembrie Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, conducători ai oștilor cerești, care triumfa asupra forțelor răului. De dimineață, zeci de enoriași din satul Bașcalia, raionul Basarabeasca, au mers la biserică pentru a înălța rugăciuni de sănătate. După slujbă, oamenii au întins o masă de sărbătoare, fiindcă în această zi localnicii au sărbătorit hramul satului. Mai multă informație pe site.

(VIDEO) Hramul satului Abaclia, sărbătorit pe cinste

Pe 21 noiembrie, satul Abaclia a sărbătorit Hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu acest prilej, în incinta Căminului Cultural, s-au desfășurat un șir de acțiuni cultural-artistice. În ce atmosferă s-au distrat săteni, urmăriți în materialul BAStv. Detalii aici.

(VIDEO) În Basarabeasca a avut loc un turneu dedicat unui jucător legendar al fotbalului. Cum a evoluat competiția

Stadionul  Liceului Teoretic ,,A. Pușkin” din or. Basarabeasca a fost gazda unui turneu de fotbal ,,Cupa Lev Iașin”. Acesta se organizează anual în memoria jucătorului legendar Lev Iașin, singurul portar pe atunci, care a primit Balonul de Aur. La turneu au participat șase echipe din raioanele Basarabeasca și Cimișlia. Cum au jucat concurenții și cine a obținut trofeul ,, Cupa Lev Iașin”, urmăriți în materialul realizat de Cartierul Tineretului. Mai mult aici.

Cei care susțin redacția BAStv în realizarea comținuturilor de calitate, oferim un link către un articol despre cum se poate face acest lucru.

Asta este tot ce am vrut să vă reamintim. Sperăm să fie interesant. Urmărește publicațiile noastre și fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼