(Video). ”Mărunțica” – aniversarea a 40 de ani de la fondare

”Unde dansează moldovenii, acolo pământul geme” este vorba strămoșilor noștri, care este în inimele locuitorilor satului Carabetovca, recent ei au sărbătorit jubileul de 40 de ani al colectivului de dans popular ”Mărunțica” care este mândria sătenilor.

Aprope toți carabețenii dansează dansuri populare din copilărie. Semința acestei dragoste față de folclor a sădit-o Ion Răcilă, intemeietorul colectivului de dans ”Mărunțica”. El a fost coregraf ani la rându și până în prezent învață multe generații de dansatori.

Pe vremuri Ion Răcilă și-a început activitatea de dansator în colectivul de dans ”Hora” fondat de Ion Bazatin. El a fost un mare coregraf și etnofolclorist de dansuri populare din Republica Moldova.

Maestrul Ion Bazatin a montat peste 30 de dansuri populare cum ar fi: Brâul, Hora ca la Cimișlia, Țărăneasca, Bulgăreasca de la Cosăuți, Doiul și șapte pași. Moștenirea sa coregrafică s-a răspândit pe teritoriul întregii țări, unde dansează până în prezent discipolii săi de la mic la mare, fără ca vârsta să fie un obstacol. Maria și Ecaterina ambele sunt membere ale acestui colectiv de dans.

Ecaterina este nu doar membra colectivului de dans ”Mărunțica” dar și membra familiei de dansatori Răcilă.

În această zi au demonstrat măiestria dansului popular colectivele de dans din Cimișlia, Cantemir, Ucraina și Chișinău.

Acest eveniment a fost finanțat de Consiliul raional Basarabeasca și primăria s. Carabetovca.

”Mărunțica” este cunoscută nu doar în raionul nostru dar și în întreaga țară, fiind colectivul de dansuri cu titlul ”model”, el a fost și primul colectiv de dans de la sat cu titlul ”Norodnic”.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: Telegram, YouTube, Facebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Ar putea să vă placă și