(Video). Protestul agricultorilor din raionul Basarabeasca: ce decizii așteaptă fermierii de la autorități?

În cadrul acțiunii de protest organizată de asociația ”Forța Fermierilor” agricultorii au susținut că ”Cea mai importantă ramură din economia Republicii Moldova este agricultura, dar nu i se acordă atenția cuvenită”. La protestul din raionul Basarabeasca au participat circa 20 de reprezentanți ai sectorului agricol. Potrivit lor ei au ieșit să protesteze de nevoie.

Protestatarii au cerut rambursarea integrală a accizelor la combustibil, compensații pentru îngrășăminte și pesticide. Ei au mai solicitat ca autoritățile să limiteze creșterea prețurilor la combustibil și să deblocheze exporturile de cereale.

Este de menționat că la 20 iunie, asociația ”Forța Fermierilor” a fost invitată la o întâlnire cu premierul Natalia Gavriliță. Vladimir Vrabie reprezentantul Consiliului Republican a Asociației ”Forța fermierilor” a remarcat că, împreună ei au găsit un  punct comun, dar acest lucru nu este suficient pentru producătorii agricoli din țara noastră.

Acțiuni de protest organizate „Forța Fermierilor” sau desfășurat în mai multe raioane ale Moldovei. Participanții la protest și-au exprimat speranța că problemele lor vor fi ascultate și vor fi treptat soluționate.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: Telegram, YouTube, Facebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Ar putea să vă placă și