Zoo în curtea casei: cum și-a realizat visul o familie din Sadaсlia

Zoo club-ul „Mira”, care activează deja de 4 luni, a fost deschis de familia Gribineț din satul Sadaclia chiar în curtea casei lor. Aici, pe o suprafață relativ mică, sunt adunate mai mult de 30 de specii de animale.

În centrul grădinii zoologice există un padoc mare unde trăiesc struți și o pereche de ponei.

Valeria Gribineț spune că decizia de a deschide o grădină zoologică în satul natal, nu a venit la ea și la familia ei din întâmplare.

Cele două fiice mici ale proprietarilor – Mira și Zara își petrec cea mai mare parte a timpului în aer liber, printre animale. Ele sunt foarte pozitive și sociabile.

Desigur, îngrijirea animalelor și asigurarea tuturor condițiilor este o muncă dificilă, recunoaște Valeria, dar emoțiile pe care ea și membrii familiei ei le primesc de la comunicarea cu păsările și animalele merită efortul depus.

Inițial, intrarea în clubul zoo a fost gratuită. Acum lucrează din donații. Toată lumea plătește vizita atât cât consideră de cuviință. Mulți aduc legume și altă mâncare pentru animale.

Vara, numărul de vizitatori la grădina zoologică a ajuns la 300 de persoane pe zi. Aici au venit oameni din tot raionul  Basarabeasca, precum și din alte orașe și sate din Moldova.

Odată cu inceperea sezonului rece, sunt mai puțini oameni dispuși să viziteze acest loc. Dar fondatorii clubului zoo sunt siguri că copiii oricum trebuie să comunice cu animalele, așa că vor avea întotdeauna vizitatori.

Pe lângă animale, grădina zoologică are și un muzeu cu monede, bani sovietici, o colecție de mașini de jucărie și alte obiecte istorice.

Clubul zoologic „Mira” a fost deschis în satul Sadaclia pe 15 iulie a acestui an. A devenit unul dintre puține obiecte turistice din raionul Basarabasca.

Ar putea să vă placă și