Susțineți BAStv

Categorii
Cartierul Tineretului Istorii Без категории

(VIDEO) ,,Profesorii cât trăiesc învață” – istoria Oxanei Garaba din s. Sadaclia

Oxana Garaba este profesoară de istorie la IP LT ,,Mihai Eminescu” din s. Sadaclia și psiholog școlar. Este persoana care crede că oricine poate învăța orice, oricând, dacă își dorește. Nu contează vârsta, educația, statutul, situația materială ci doar nevoia de a evolua și a crește. Cum îi reușește acest lucru aflați chiar de la ea.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Basarabeasca

(VIDEO) Ziua Autoconducerii în liceul ,,M. Basarab”. Cum s-au descurcat elevii cu rolul de profesori

Pe 5 octombrie, de ziua Internațională a Profesorilor, Ziua Autoconducerii a avut loc la IP LT ,,M. Basarab” din orașul Basarabeasca. Conducerea școlii a fost preluată de elevii clasei a XII-a. Cum s-au descurcat elevii cu rolul de profesor, vedeți în următorul raport.

În dimineața zilei de 5 octombrie, elevii IP LT ,,M. Basarab” și-au întâmpinat profesorii cu onoruri deosebite. Aici li s-a împrăștiat o potecă cu petale de trandafiri, după ce au mers de-a lungul căreia fiecare profesor a primit câte un mic cadou.

De Ziua Profesorului, frâiele școlii au trecut către elevii din clasa a XII-a. În ciuda faptului că liceul nu a fost condus de profesori, lecțiile au fost predate cu maximă seriozitate. Unilor copii le plăceau profesorii suplinitori, altora le lipseau profesorii adevărați.

Potrivit profesorilor suplinitori, să înlocuiești cadrele didactice nu este ușor.

În Ziua Autoconducerii, Maria Chendighilean a jucat și rolul de director al școlii. După cum a remarcat un elev din clasa a XII-a, procesul de învățare în această zi nu a fost practic diferită  de o zi obișnuită de școală, deși nu a fost ușor.

Profesorii de la liceu au fost încântați de modul în care copiii s-au descurcat cu responsabilitățile care le-au fost atribuite. Și după lecții s-au bucurat de un concert pregătit de clasele a IX-a și a XII-a.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

Alegeri locale 2023: ce li se interzice candidaților în campania electorală

Mâine, 6 octombrie 2023, începe campania electorală pentru concurenții electorali înregistrați la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. În acest context, Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță, pe 5 octombrie, ce le este interzis candidaților în campania electorală.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în campania electorală, candidaților le este interzis să utilizeze resursele administrative, inclusiv prin lansarea sau participarea la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public național, utilizarea echipamentelor, a mijloacelor, a bunurilor publice. Autoritățile/instituțiile publice și cele asimilate nu pot transmite/acorda concurenților electorali bunuri publice sau alte favoruri decât pe bază de contract, în condițiile de egalitate.

Competitorilor electorali li se interzic organizarea de concerte, concursuri, alte evenimente sau demonstrații cu implicarea interpreților, a personalului de creație și/sau artistic atât din țară, cât și de peste hotare, afișarea în timpul desfășurării acestora slogane sau alte mesaje și/sau distribuirea de materiale ce conțin simbolistica competitorului electoral sau alte elemente de identificare a acestuia, precum și participarea la aceste evenimente în scop de promovare politică.

Concurenții electorali pot organiza întâlniri cu alegătorii, iar autoritățile administrației publice locale sunt obligate să asigure posibilitatea desfășurării unor astfel de întâlniri în termeni și condiții egale.

În context, Comisia cheamă concurenții electorali să desfășoare o campanie electorală în strictă conformitate cu prevederile legislației electorale or, desfășurarea alegerilor într-un climat democratic poate avea loc doar în condiții de transparență, corectitudine, egalitate și respect, astfel încât rezultatul acestora să reflecte întocmai voința alegătorilor.

Totodată, atenționăm că, candidații, dosarele cărora se află în proces de examinare de către consiliile electorale de circumscripție, vor începe campania electorală la data înregistrării.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Diverse Divertisment

(VIDEO) ,,Foști profesori nu există” – mesaj de mulțumire adresat profesorilor

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Profesorilor. Cu acest prilej, Valeria Gribineț împreună cu locuitorii satului Sadaclia au transmis mesaje de felicitare tuturor angajaților din sistemul educațional.

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼